Povežite se sa nama

OI2020

Arsić u četvrtfinalu

Objavljeno

on

NAŠA VESLAČICA TREĆA U GRUPI

Prva takmičarka Olimpijskog tima Srbije koja je nastupala na Igrama u Tokiju ostvarila je zacrtani cilj za današnji dan. Veslačica Jovana Arsić veslala je kvalifikacionu trku u disciplini skif u 10.20 časova po lokalnom vremenu (03.20 po srednjeevropskom vremenu) i trku završila na trećem mestu, što joj je donelo plasman u četvrtfinale.

Jovana je trku završila sa vremenom 7:46.74, a ispred nje bile su takmičarke iz Novog Zelanda Tvig (7.35.22) i Holandije Suver (7.39.95). Zaostale su predstavnice Kineskog Tajpeha i Koreje. Prve tri takmičarke iz šest kvalifikacionih grupa su obezbedile direktan plasman u naredni krug, a ostale idu u repesaž.

Nakon trke Jovana je za sajt Olimpijskog komiteta Srbije izjavila da je zadovoljna i da je najvažnije da je ispunila svoj cilj.

– Zadovoljna sam kako sam izveslala trku. Četvrtfinale me očekuje u ponedeljak, videla sam da imam snage i sledeći cilj je plasman u polufinale. Možda sam na kraju veslala rezervisano, želela sam da sačuvam snagu za naredne trke. Ovo je više bilo upoznavanje sa stazom i konkurencijom. Bilo je i malo treme jer je ovo moj prvi nastup na Olimpijskim igrama i zbog karantina u kojem smo bili dve nedelje gde smo izgubili mnogo treninga – izjavila je nakon završetka kvalifikacione trke Jovana Arsić.

Foto OKS / pripremio Aleksandar Kovandžić

 

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

OI2020

Srbija dočekala šampione

Objavljeno

on

SJAJNA ATMOSFERA ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE

Srpski olimpijci koji su osvojili medalje na najvećem svetskom sportskom nadmetanju u Tokiju dočekani su sinoć u Beogradu. Na tradicionalnom mestu, balkonu Skupštine grada Beograda našli su se sportisti koji su obradovali naciju medaljama.

Hiljade građana okupili su se na platou ispred Starog Dvora i pesmom, skandiranjem i gromoglasnim aplauzom pozdravili su osvajače olimpijskih medalja i njihove trenere, kao i članove Misije OKS. Na balkon su prvi izašli osvajači bronzanih medalja, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović, Zurab Datunašvili, basketaši 3×3 i odbojkašice. Nakon njih publika je pozdravila Damira Mikeca, osvajača srebrne medalje, kao i Milicu Mandić, Jovanu Preković i vaterpoliste Srbije, osvajače zlatne olimpijske medalje.

– Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Želim da pozdravim svoje Aranđelovčane koji me čekaju sada i da vam kažem da se snovi ostvaruju ako vredno radite i ako verujete svim srcem – rekla je Jovana Preković obraćajući se prisutnima sa balkona.

Zahvalnost publici i građanima Srbije iskazali su i Filip Filipović, Damir Mikec, Milica Mandić, a na srpskom je „Hvala vam, živela Srbija!“ izgovorio i Zurabi Datunašvili.

 

Foto OKS

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Sponzorisano

  • Amazonija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu