Connect with us

Kultura

Predstava „Kuća“ otvara 40. sezonu Zvezdara teatra

Foto: Pixabay

Zvezdara teatar je saopštio danas da će njihovu jubilarnu 40. sezonu otvoriti 8. oktobra, na dan pozorišta, premijera komada „Kuća“ Nebojše Ilića u režiji Voje Brajovića.

Komad „Kuća“ je „priča o odlascima i ostancima, koju nam na emotivan način pričaju“ Branimir Brstina kao deda, Nebojša Ilić kao otac i Ivana Zečević kao ćerka, a reprize predstave su 10, 17, 21. i 28. oktobra, kaže se u saopštenju.

„Pored premijere u oktobru su planirana čak 24 izvođenja ostalih predstava sa našeg repertoara. Ne propustite priliku da pogledate komade kojima se publika često vraća ‘Tre sorele’, ‘Knjiga o Milutinu’, ‘Osama-Kasaba u Njujorku’, ‘Voz’, ‘Klaustrofobična komedija’, ‘Sportsko srce’, ‘Ljubav u Savamali’, ‘Nije čovek ko ne umre’…“, saopšteno je iz Zvezdara teatra.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu