Connect with us

Kultura

Predstava „Kao sve slobodne djevojke“ nagrađena u Zenici

Foto: Pixabay

Atelje 212 je saopštio da je njihova predstava „Kao sve slobodne djevojke“ osvojila nekoliko nagrada, među kojima Selma Spahić najbolju režiju, na 22. Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici.

Iz Atelje 212 ja navedeno da je žiri festivala održanog od 23. do 29. maja, u sastavu Emin Bilge iz Turske, Hasan Zahirović iz Češke i Adnan Lugonjić iz Bosne i Hercegovine, nagradio Spahić za režiju komada po tekstu Tanje Šljivar.

Kako je navedeno iz beogradskog pozorišta, nagrada „Radovan Marušić“ za najbolje likovno oblikovanje predstave pripala je Zorani Petrov za scenografiju, a Seleni Orb za kostimografiju predstave „Kao sve slobodne djevojke“, kojoj je pripala i nagrada za kolektivnu igru.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu