Connect with us

Kultura

Predstava iz Umaga „Da sam ptica“ u Bitef teatru

Foto: Pixabay

Bitef teatar dovodi pred našu publiku predstavu „Da sam ptica“, u režiji Arije Rizvić, koja je na programu u četvrtak, 23. marta u 20 sati.

U glavnim ulogama su Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović.

„Da sam ptica“ vodi gledaoce na intimno putovanje Bosnom i ljubavnom pričom dvoje ljudi, koja će nas i nasmejati i rasplakati, autorka teksta je Nikolina Bogdanović, a junaci njene drame su mladi bračni par koji sa svojom ćerkom krajem devedesetih godina beži iz okupiranog Sarajeva.

U autorskoj ekipi predstave su i Larisa Lipovac Navojec (saradnica na scenskom pokretu), Damir Imamović (muzika), Lejla Hodžić (likovno oblikovanje), Ivan Lušičić (dizajn svetla), i Nina Ugrinović (dizajn zvuka).

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu