Connect with us

Kultura

Predstava „2:14” pobednik pozorišnog festivala „Kulisa”

Foto: Pixabay

Stručni žiri 8. pozorišnog festivala „Kulisa” kragujevačkog SKC-a, u sastavu Tijana Grumić, Sanja Matejić i Milan Kolak prvu nagradu za najbolju predstavu u celini dodelio je predstavu „2:14”.

Predstava je rađena po drami Davida Pake reditelja Igora Pavlovićau izvođenju Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej.

Druga nagrada za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi „Ručni rad ili Tajna jednog pisma”, Glumačkog atelja Doma kulture Čačak a treća predstavi „Kući”, Akademsko pozorište SKC Niš.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Igor Pavlović, za predstavu „2:14”, zbog promišljenog, maštovitog i pažljivog pristupa tekstu, ali i izuzetno pažljivog rada sa glumicama i glumcima, kao i posvećenosti svim scenskim elementima predstave.

Nagrade za najbolje uloge dobili su Valentino Oljača, za ulogu Nikole Vratila u predstavi „San letnje noći” Pozorišta „Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac i Anđela Andrijević, za ulogu Tanje Riđe, u predstavi „Kući”, Akademskog pozorišta SKC Niš

Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodeljena je ansamblu predstave „2:14”, Dramskog studija mladih, Gradskog pozorišta iz Bečeja. Specijalnu nagradu za glumački izraz dobili su Marija Tomović za ulogu Gospođice Ptipa u predstavi „Ručni rad ili Tajna jednog pisma Glumačkog ateljea Doma kulture Čačak i Srđan Tomić, za ulogu profesora i Deda Mraza, u predstavi „2:14”, Dramskog studija mladih, Gradskog pozorišta iz Bečeja.

Žiri učesnika za najbolju predstavu festivala takođe je proglasio „2:14”, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej.

Takođe, žiri učesnika „Kulise” dodelio je i nagrade „Mileva Žikić” za glumačke bravure – Milica Mitić, za ulogu Blizančeta i „Dragomir Bojanić Gidra” Aleksa Stojiljković, za ulogu Sineta u predstavi „Kući”, Akadmskog pozorišta SKC Niš.

Festival „Kulisa”, osmi po redu se, pod sloganom „Ljuljaj me nežno” održan je od 16. do 19. marta u Studentskom kulturnom centru Kragujevac. Selektor smotre je bio reditelj Dragan Jakovljević.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu