Povežite se sa nama

Razne vesti

Prednost za građane koji imaju zamenske vaučere

Objavljeno

on

FOTO: Pixabay

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će građani Srbije koji su prošle godine uzeli zamenske vaučere ove godine imati prednost u realizaciji aranžmana.

Najveći broj ugovora o putovanjima prošle godine odnosio na Grčku, čak 85 %.

Prema podacima YUTA, zaključeno je 140.000 ugovora, što znači da je reč o oko 220.000 građana koji bi trebalo da ostvare svoja prava. Oni će apsolutno imati prednost, mogu da očekuju do kraja godine da će moći da ostvare svoje vaučere u Grčkoj čim se otvori letnja sezona – rekla je Matić na zajedničkoj konferenciji za medije sa grčkim kolegom Harisom Teoharisom.

Upitana kome građani koji imaju pravo na zamenska putovanja da se obrate ukoliko agencija više ne postoji, Matić je rekla da se obrate turističkoj inspekciji, koja će regovati i sigurno zaštiti prava putnika.

Međutim, mi nemamo podatke da agencije ne postoje. Mi imamo podatke da su agencije preregistovane i ako su bile organizatori putovanja, sada su posrednici u prodaji putnih aranžmana – rekla je Matić.

(Novosti.rs)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Program 28. Festivala evropskog filma Palić

Objavljeno

on

Nečista krv / Foto: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Ovogodišnje, dvadeset osmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, biće održano u tradicionalnom festivalskom terminu, od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici.

Festival se ove godine održava na više lokacija među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

Glavnu takmičarsku selekciju ovogodišnjeg Festivala evropskog filma Palić čini 12 evropskih filmova. Na programu će se naći film „Dnevnik iz Gvantanama” britanskog reditelja Kevina Mekdonalda sa dvostrukom oskarovskom Džodi Foster, “Plavi cvijet” hrvatskog reditelja Zrinka Ogreste, potom, tri filma koji su ove godine u glavnom takmičarskom programu Kanskog filmskog festivala: “Frens” Bruna Dumona, “Gripa Petrovljevih” Kirila Serbrenikova i “Najgora osoba na svetu” norveškog reditelja Joakima Trira koji ovim filmom zaokružuje “Oslo trilogiju”.

Nun of your business / Foto: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Na programu su i “Čisto ljudski” makedonskog reditelja Igora Ivanova, “Prirodna svetlost” Deneša Nađa koji je ove godine dobio Srebrnog medveda na Berlinalu za najbolju režiju, “Čuvar brata svojega” turskog reditelja Ferita Karahana i “Kopilot” nemačke rediteljke Ane Zohre Berahed iz selekcije “Panorama” ovogodišnjeg Berlinala, “Nečista krv – greh predaka” Milutina Petrovića koji na Paliću ima svetsku premijeru, “Ja nikada ne plačem” Pjotra Domalevskog iz Poljske, i “Vojvoda” britanskog reditelja Rodžera Mičela.

Dnevnik iz Gvantanama / Foto: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Mnogi od filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću. Pored bogatog  filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • Amazonija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu