Connect with us

Kultura

Poznata imena izvođača festivala „Beogradsko proleće“

Foto: Promo

I ovogodišnji konkurs za  obnovljeno „Beogradsko proleće 2023“  probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora.

Prijavljeno je čak  304 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima.

Sada su poznata i imena 18 izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala u „trci“ za prestižnu titulu festivala u organizaciji mts Dvorane i pod medijskim pokroviteljstvom TV Prva i Naksi radija.

Listu umetnika koji će nastupiti 22. aprila sceni mts  Dvorane čine sledeća imena:

TIJANA BOGIĆEVIĆ / KOMPOZICIJA „ KRILA OD DIMA“; MILENA VUČIĆ – KOMPOZICIJA „UDOSTOJI“; SAŠA VASIĆ – KOMPOZICIJA „ OTAC“; LADO LESKOVAR i BORA ĐORĐEVIĆ – KOMPOZICIJA„VERICA“; ISAK ŠABANOVIĆ –KOMPOZICIJA „SVAKOJ SAM PO NEŠTO DAO“; ADI ŠOŠE – KOMPOZICIJA„PUSTO OSTRVO“, ANA STANIĆ – KOMPOZICIJA„GDE SE NE IDE“; NENAD ĆERANIĆ i MIRNA KOŠANIN- KOMPOZICIJA “ SAMO LJUBI ME“ ; PRINC – KOMPOZICIJA „DIVNA“; KRISTIJAN RAHIMOVSKI – KOMPOZICIJA „SUZE NEBESKE“; DANIJEL ALIBABIĆ – KOMPOZICIJA „PITAJ GA“, MILOŠ STOJKOVIĆ – KOMPOZICIJA „DOĐI U MOJ GRAD“; JELENA VLAHOVIĆ – KOMPOZICIJA „AMANET“, DULE LUŠIN – KOMPOZICIJA „PRST SUDBINE“; MILAN BUJAKOVIĆ – KOMPOZCIJA „MALA“; IVA LORENS  – KOMPOZCIJA „STRANAC“; JASNA ĐOKIĆ – KOMPOZICIJA „ SAN O ZALJUBLJENOJ“; MONIKA KNEZOVIĆ – KOMPOZICIJA „JAKA KAD JE NAJTEŽE“

Podsetimo,  muzičari će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri,  a publika će svojim dodeliti PRVU DRUGU I TREĆU NAGRADU FESTIVALA.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Poznat datum održavanja Belgrade Beer Festa

Foto: Promo

Belgrade Beer Fest je jedan od festivala koji su proglašeni manifestacijama od značaja za grad Beograd i predstavljaju deo Beogradskog leta i turističke ponude prestonice, te će ove godine biti održan u izmenjenom terminu.

Odluka o menjanju termina održavanja ovog festivala, koji svake godine okupi na desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva, doneta je u skladu sa početkom letnje turističke sezone u Beogradu, saopštili su organizatori.

Tako će jedan od prepoznatljivih simbola prestonice, beogradski festival piva, koji ove godine obeležava svoje 20. izdanje, biti održan od 15. do 18. juna na Ušću, a nov datum, osim što će obogatiti kulturnu ponudu Beograda, doprineće i dodatnom unapređenju programskog segmenta festivala i pružanju boljeg iskustva zaljubljenicima u pivo i kvalitetnu muziku.

“Održavanje Belgrade Beer Festa u junu pruža nam veće mogućnosti kada je u pitanju bukiranje izvođača sa svetske muzičke scene. U ovom trenutku već imamo potvrdu nekih od najpoznatijih imena o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, a sa još nekolicinom smo u pregovorima. Verujem da će ovogodišnji izbor izvođača obradovati mnogobrojnu publiku i podići kvalitet festivala na viši nivo. Smatramo da u godini važnog jubileja, 20. izdanja najveće i najposećenije prestoničke manifestacije, Belgrade Beer Fest to i zaslužuje. Naša posvećenost kvalitetu, odličan izbor piva i muzičkih izvođača, kao i bezbednost i zdravlje posetilaca, ostaju naši prioriteti”, izjavio je Milenko Škarić, vlasnik i osnivač Skymusica, kompanije koja je zajedno sa Gradom Beogradom u organizaciji beogradskog festivala piva.

Publiku od 15. do 18. juna očekuju i nastupi najvećih domaćih bendova, a kako je najavljeno, ovogodišnji Belgrade Beer Fest, pored odličnog programa, obeležiće i najsavremenija produkcija, kao i brojni sadržaji za posetioce, po čemu će ova manifestacija moći da parira najvećim evropskim muzičkim festivalima.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu