Connect with us

Republika Srpska

Posle Srbije, i u Republici Srpskoj smanjuju cene prehrambenih proizvoda

Photo: Pexels

Višković je u Banjaluci, zajedno sa ministrom trgovine i turizma Denisom Šulićem, razgovarao sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača o mogućnosti proširenja kampanje „Društveno odgovorno“, u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima, plasiranjem proizvoda po nižim cenama u prodajnim objektima u Republici Srpskoj.

„Odaziv na današnji sastanak predstavnika trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača bio je veliki i na sastanku je iskazano opredeljenje svih učesnika za učešće u kampanji snižavanja cena pojedinih proizvoda“, saopšteno je iz Vlade RS.

Ministar trgovine RS Denis Šulić izjavio je da će se jefitniji proizvodi moći naći samo u marketima koji budu deo ove kampanje.

„U narednim danima ćemo zajedno sa proizvođačima definisati koji će to proizvodi biti sa nula posto marže i u kojim marketima će se moći pronaći ti proizvodi“, naveo je on.

Ovu inicijativu pre par dana najavio je predsednik RS Milorad Dodik, dan nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao „korpu“ proizvoda kojima će u Srbiji biti snižena maloprodajna cena.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Region

Patrijarh Porfirije osveštao Hram Svetog Save u Foči

CC Wiki Author - Bjoertvedt

Patrijarh srpski Porfirije osveštao je jutros Hram Svetog Save u Foči, a kum je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Nakon čina velikog osveštanja, patrijarh će služiti svetu arhijerejsku liturgiju, prenosi Srna.

Temelji Hrama Svetog Save, najvećeg pravoslavnog hrama u BiH, čija površina nadmašuje 1.500 metara kvadratnih, osveštani su na Pokrov Presvete Bogorodice 2006. godine.

Hram je pokriven 2012, a bogosluženja su počela 2013. godine.

Ikonostas je postavljen 2019. godine, a ostaje da se uradi oslikavanje svodova hrama freskama.

Porfirije je juče stigao u Foču, u dvodnevnu posetu Mitropoliji dabrobosanskoj, a dočekao ga je mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Patrijarh je u Hramu Svetog Save u Foči služio svečani čin doksologije sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, arhijerejima i sveštenstvom, a prethodno je posetio opštinu Foča i Bogoslovski fakultet „Sveti Vasilije Ostroški“.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu