Connect with us

Magazin

Pol Vajbru – sluga kraljice Elizabete Druge, zna sve njene tajne i nikada ih nikome neće otkriti

Foto: Unsplash

Pol Vajbru, poznatiji kao Visoki Pol, radio je kao sluga kraljice Elizabete Druge. Jedan je od retkih koji zna svaki detalj njenog života.

Rođen je 1959, a za kraljicu je radio od 19. godine. Bio je taj koji se prvi javljao na svaki telefonski poziv koji joj je bio upućen i dogovarao sve intervjue. Prošle godine postao je najdugovečniji član kraljičinog osoblja u Bakingemskoj palati. Za svoju službu odlikovan je srebrnom i zlatnom medaljom.

Kraljica Elizabeta je 2006. godine odlučila da se preseli u dvorac Vindzor. Zamolila je i njega da se preseli jer se samo tako osećala sigurnom. Dopustila mu je da njenim novcem renovira dvorac po svom ukusu.

Kada je 1982. Majkl Fejgan provalio u kraljičinu spavaću sobu, Pol je bio taj koji ga je zadržao do dolaska policije. Polovi bliski prijatelji naveli su da se zbog predanosti poslu nikada nije oženio. On je, bez sumnje, jedna od najintrigantnijih ličnosti u britanskoj istoriji.

„Znao je da može da pronađe posao u privatnom sektoru i počne da zarađuje više, ali mu nikada nije palo na pamet da to uradi. Verovao je da mu je mesto uz kraljicu sve dok ona to bude želela. Bezuslovno mu je verovala. Zna sve njene tajne i nikada ih nikome neće otkriti“, rekao je njegov prijatelj za Dejli mejl (Daily Mail).

Naravno, Pol je bio prisutan i u pogrebnoj povorci kraljice.

„Čovek koji je na čelu povorke zove se Pol Vajbru. Bio je uz kraljicu čak 44 godine. Njen sluga i saputnik. Sada je poslednji put prati“, napisao je jedan korisnik na Tviteru.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Stručnjaci tvrde: „Ovaj sastojak bi trebalo da dodate u kafu radi boljeg zdravlja“

Photo: Unsplash

Svima vama koji dan ne možete zamisliti bez nekoliko šoljica kafe, stručnjaci preporučuju da joj dodate jedan sastojak.

Dan bez kafe je većini nas nezamisliv. Retki su oni koji (radni) dan započinju čajem ili nekim drugim napitkom, naročito u vreme kada su u prodavnici dostupne razne vrste ovog napitka, koji je već decenijama u narodu popularan kao način za razbuđivanje. Kako biste bili boljeg zdravlja, trebalo bi da u kafu dodate – cimet.

Redovna konzumacija cimeta može da poboljša pamćenje, ojača svest i pospeši osećaj prijatnosti. U prevodu, odlično podstiče naš mozak zahvaljujući cinamaldehidu, koji ovom začinu daje ukus kakav ima.

Za cimet se dugo smatra da je začin i lek, a u antičko doba je bio toliko cenjen da su ga smatrali dragocenijim od zlata. Lepog je mirisa i slatkog ukusa, a danas je dostupan i u obliku štapića i u prahu.

Sadrži kvalitetne sastojke zbog kojih ima izuzetno lekovita dejstva – protivupalna i antioksidativna. Redovno korišćenje cimeta može pomoći u smanjenju raznih upala u telu i regulisati hormone stresa, a to je važno zbog toga što upala mozga može dovesti do depresije i gubitka pamćenja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu