Povežite se sa nama

Politika region

Pokret ujedinjenih fantoma: „Referendum je anketa vlasti pred izbore“

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Ako nas pitate o referendumu, možemo da kažemo sledeće, to je anketa vlasti pred izbore, kažu u Pokretu ujedinjenih fantoma.

Smatramo da je referendum samo jedna anketa vlasti, da ima na uvid pravo stanje pred izbore.

To je jedini razlog zašto se referendum sada sprovodi, a ne recimo u istom danu kada i izbori.

Napredna vlast time proverava svoje članstvo, jer je to jedino merodavno istraživanje javnog mnjenja.

Posle će vlast na osnovu izlaznosti svoga članstva znati na koga može da računa, a na koga ne.

Pošto ćemo u narednom periodu raditi kampanju na povečanju izborne izlaznosti, jer jedino velika izlaznost može da ugrozi ovu vlast, glupo bi bilo da vam kažemo da bojkotujete referendum i ako bi to imalo najviše smisla.

Ovo je u stvari referendum „za“ i „protiv“ Vučića, a ne za promenu Ustava po pitanju nezavisnog pravosuđa.

Time smo Vam dali odgovor, da ako izađete na referendum šta treba da zaokružite. Ajde da ne bude zabune, naravno (NE), kažu iz Pokreta.

O nezavisnom sudstvu pod ovom vlašću je apsurdno pričati, bez obzira na ishod referenduma.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar dolaze na Kosovo radi narednih koraka u dijalogu Kosovo-Srbija

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Specijalni predstavnik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak zajedno sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom boraviće na Kosovu od 31. januara do 2. februara, u cilju daljeg napretka u dijalogu Kosovo Srbija.

Kako je saopšteno iz Kancelarije EU u Prištini, oni će se sastati sa političkim rukovodstvom Kosova, liderima političkih partija, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

„Glavna svrha posete je razgovor o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, uz podršku EU i SAD. Specijalni predstavnik EU Lajčak će se, takodje, sastati sa predstavnicima civilnog društva i posetiti zajednički prelaz Mutivode“, navodi se u saopštenju.

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenir (Jeff Hovenier) ocenio je da jedva čeka dolazak specijalnog predstavnika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara na Kosovo.

„Moj tim i ja jedva čekamo specijalnog predstavnika Eskobara na Kosovu sledeće nedelje. Napredak u dijalogu uz podršku EU ostaje najbolji način da se osigura da kosovski lideri mogu da održe svoja obećanja građanima i da Kosovo bude priznato i da mu se dodeli mesto, koje mu pripada“, napisao je on.

I. S.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu