Connect with us

Ostali Sportovi

Počinje šahovsko prvenstvo Srbije za veterane

UČESNICI SE TAKMIČE U KATEGORIJAMA 50+ I 65+

U organizaciji Šahovskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Beograda, u prostorijama zgrade Borba svečano je otvoreno 2. Pojedinačno prvenstvo Srbije za veterane 2023. Prvenstvo je organizovano u dve kategorije, 50+ i 65+, a pobednici u svakoj od kategorija postaju veteranski prvaci Srbije.

Prisutnima su se prilikom otvaranja obratili predsednik ŠSB Andrija Jorgić, predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i predsednik ŠSS Dragan Lazić.

-Čast mi je sto sam danas u prilici da budem deo ovog šahovskog dešavanja i što će ovaj događaj biti potvrda nečega što traje nekoliko godina unazad, a to je veliki povratak šaha na sportsku scenu Srbije. Danas se nadmeću oni malo stariji, ali ono što je podjednako važno je da se učine dodatni napori da mladi i deca počnu da se bave ovim sportom i verujem da ćemo u tome uspeti, istakao je prilikom obraćanja Vladan Jeremić, predsednik GO Zvezdara.

Na turniru učestvuje 37 učesnika, a među šahovskim veteranima ima i internacionalnih majstora i velemajstora.

-Prethodne godine smo imali prvi turnir za veterane u Vladimircima, gde se takmičilo 18 učesnika, a danas ih je duplo više. Šah je igra i jedini sport gde ravnopravno učestvuju i deca od 7 i seniori od 77 godina i veoma je važno da posvećujemo pažnju našim veteranima da i oni dobiju šansu da između sebe dobiju najboljeg – naglasio je predsednik ŠSB Jorgić.

Turnir traje do 9.septembra, kada će biti dodeljeni pehari za pobednike u obe kategorije, medalje za troje prvoplasiranih, kao i pehar za najbolje plasiranu šahistkinju.

FOTO – ŠSB
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

MOK dozvolio ruskim sportistima učešće u Parizu

I BELORUSKIM, ALI POD OLIMPIJSKOM ZASTAVOM

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku da Rusija može da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Naime, kako je objavio MOK na svom zvaničnom sajtu, ruskim i beloruskim sportistima biće dozvoljeno učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, poštujući ljudska prava, ali pod uslovom da se takmiče pod olimpijskom  zastavom.

Na Olimpijske igre neće biti dozvoljen ulazak nijednom zvaničniku dve suspendovane zemlje.

I pored ovakve odluke, pojedine federacije i dalje imaju drugačiji stav, kao Svetska atletska federacija koja ruske i beloruske sportiste i dalje smatra suspendovanim za takmičenja pod okriljem ovog tela.

FOTO – OKS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu