Connect with us

Ostali Sportovi

Počelo Evropsko školsko prvenstvo u borilačkim sportovima

UČESTVUJU MLADI OD OSAM DO OSAMNAEST GODINA

U Hali 2 Beogradskog sajma održano je spektakularna ceremonija otvaranja Evropskog školskog prvenstva u borilačkim sportovima (Džudo, sambo, fudokan karate, tekvondo i rvanje) za uzrast od osam do 18 godina.

Domaćin takmičenja na kome učestvuju školarci iz Srbije, Republike Srpske, Azerbejdžana, Ukrajine, Moldavije, Rumunije i Crne Gore je Evropska federacija za školski sport. Tehnički partneri su nacionalni savezi i Savez za školski sport Srbije.

– Beograd je po zna koji put pokazao da je vrhunski domaćin međunarodni sportskih takmičenja. Osmesi i zadovoljstvo na licima dece govore sve. To je upravo naša misija, da deca budu srećna i zadovoljna i uživaju u sportovima koje vole – istakao je Željko Tanasković, legendarni odbojkaš, koji je već dve godine na čelu ESSF.

Takmičenje koje okuplja oko 2.000 učesnika traje do subote 3. juna.

Evropska federacija za školski sport nastavlja sa daljim aktivnostima.

Od 11. do 17. juna Skoplje će biti domaćin Evropskog prvenstva u košarci.

Srbiju u muškoj konkurenciji predstavljaju sportsko-informatička Gimnazija Prestiž.

FOTO – SSSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Medalje za mlade srpske šahistkinje

ZLATO I DVA SREBRA ZA VERU, TAMARU I ANU

Veliki uspeh za srpski šah! Mlade nade srpskog šaha, Vera Vujović, Tamara Janković i Ana Tadić, su danas na upravo završenom Pojedinačnom prvenstvu Evrope u ubrzanom šahu osvojile tri medalje. Zlato je osvojila Vera Vujović, a srebrne medalje Tamara Janković i Ana Tadić.

Srbija ima šampionku Evrope u rapidu u kategoriji devojčica do 12 godina. Vera Vujović je fenomenalnom igrom uspela da iza sebe ostavi
odlične šahistkinje iz čak 26 zemalja Evrope, osvojila je odličnih 7,5 poena iz 9 partija.

„Osećam se divno. Verovala sam u uspeh, ali prvom mestu se nisam nadala. Igrao se kvalitetan šah, protivnice su bile izuzetno jake. Nakon medalje za rešavanje problema na evropskom prvenstvu, došla sam i do odličja u ubrzanom šahu. Imala sam 7,5 bodova iz 9 partija“, kaže Vera Vujović.

Šest i po bodova iz devet kola doneli su Tamari Janković srebrnu medalju u grupi devojčica do 14 godina.

„Jako sam srećna, jer mi je ovo prva evropska medalja. Od ovog takmičenja sam očekivala da mi donese novo iskustvo. Nisam uopšte
očekivala ovako visok plasman. Protivnice su bile stvarno jake, ali, evo, ipak sam stigla do drugog mesta“, objašnjava Tamara Janković.

I Ana Tadić je vicešampionka Evrope u grupi devojčica do 16 godina, a do te pozicije je došla sa osvojenih sedam poena iz 9 partija.

„Ovo mi zaista puno znači. Stvarno sam mnogo radila kako bih stigla do ovog uspeha. Sa osam godina sam osvojila zlato na evropskom šampionatu i sada srebro. Imajući u vidu kakva je bila konkurencija zadovoljna sam i svojom igrom i ostvarenim rezultatom“, kaže Ana Tadić.

O odličnim igrama naših mladih šahista najbolje govori podatak da je čak 10 naših igrača uspelo da se plasira među 10. Delegacija Srbije se
sastoji od 21 mladog šahiste koji će se ova četiri dana u Sloveniji takmičiti u ubrzanom i brzopoteznom šahu, kako u pojedinačnoj tako i u
ekipnoj konkurenciji. Očekujemo da i sutra naše šahovske nade pokažu da Srbija ima nove snage za budućnost.

Šahovski savez Srbije čestita svim takmičarima na dostojnom i uspešnom predstvljanju Srbije i srpskog šaha! Specijalne čestitke osvajačima
medalja, šampionkama Veri, Tamari i Ani!

FOTO – ŠSS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu