Povežite se sa nama

Turizam

Plaža Zrće – pristup samo za vakcinisane turiste

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Veliki broj mladih ljudi iz celog sveta godinama dolazi da se zabavi na omiljenoj destinaciji za žurke, hrvatskoj plaži Zrće.

Pandemija korona virusa bacila je na kolena celu ugostiteljsku industriju, a težinu strogih mera i te kako su osetili klubovi. No, kako bi ovu sezonu učinili uspešnijom i profitabilnijom, iz Noa Beach Cluba poručuju: „Zrće postaje mesto samo za vakcinisane“.

Šta ova poruka podrazumeva i kakva je sezona, za medije je pričala PR Noa grupe Josipa Žižić.

„Zadovoljni smo za sad, iako to nije na uobičajenom nivou na kojem je pre bilo, kao i svim ugostiteljima ove sezone. Zaista smatramo da se nalazimo u najpogođenijoj grupi zajedno sa ljudima iz sveta muzike i umetnosti. Svi se borimo sa istim problemima. Dobro je što smo uopšte započeli sezonu, drago nam je, jer naši zaposleni rade, imaju posao, iako smo među zadnjima bili s otvaranjem objekata, jer smo hteli da budemo sigurni da je sve spremno prema preporukama vlasti. Prilagodili smo ponudu, vakcinisali zaposlene i dobili nacionalnu oznaku „Stay safe in Croatia“, za sigurnosne protokole u turizmu i ugostiteljstvu Ministarstva turizma i sporta“, rekla je ona.

Osim što se pridržavaju svih mera, koje je uveo Nacionalni i nadležni Zavod za zdravstveno osiguranje, oni ne dopuštaju ulaz u klub ukoliko nisu ispunjeni svi propisi, a to je potvrda o izvršenoj vakcinaciji.

Mere vlasti, koje mnogi prozivaju kao prestroge nisu dovoljne za poznati klub, jer će i oni sami uvesti posebne mera za svoj klub.

„U planu nam je da uvedemo meru koja podrazumeva testiranje gostiju pred sam ulazak u klub. Trenutni „brzi testovi“ vrede 48 sati, a to planiramo da ukinemo. Svaki ulazak znači novo testiranje i proveru rezultata testiranja. Takođe, planiramo da dopustimo ulaz u klub samo vakcinisami gostima“, rekla je Žižić dodavši da prate primer drugih zemalja, poput Grčke.

I dok vlasti „muku muče“ s vakcinacijom građana, čini se da će građanima koji nisu vakcinisami, a žele, pomoći klubovi u dogovoru s nadležnim institucijama.

Iako zvuči „suludo“, PR Noa grupe Josipa Žižić potvrdila je za medije da već duže vreme o tome razmišljaju.

„Razgovaraćemo s nadležnim institucijama, vodićemo se njihovim preporukama i mogućnostima kako bi pomogli što većem broju vakcinisanih građana, kao još jednu od metoda koju smo voljni sprovesti i organizovati kako bi ostali sigurno mesto. Na isti način smo postupali kada smo uveli brzo antigensko testiranje na lokaciji, koju vodi nadležna medicinska ustanova sa svojim djelatnicima“, kaže Žižić.

Na pitanje jesu li u strahu hoće li deo njihovih gostiju smatrati diskriminacijom, jer ne mogu ući u prostore kluba, jer nisu vakcinisani, odlučno odbacuju te navode i ističu kako je sigurnost zaposlenih i gostiju na prvom mestu.

Žele, kako nam je rekla, postati zona samo za vakcinisane i da tako pruže dobar primer drugim turističkim lokacijama.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu