Connect with us

Turizam

Plaža Zrće – pristup samo za vakcinisane turiste

Foto: Unsplash

Veliki broj mladih ljudi iz celog sveta godinama dolazi da se zabavi na omiljenoj destinaciji za žurke, hrvatskoj plaži Zrće.

Pandemija korona virusa bacila je na kolena celu ugostiteljsku industriju, a težinu strogih mera i te kako su osetili klubovi. No, kako bi ovu sezonu učinili uspešnijom i profitabilnijom, iz Noa Beach Cluba poručuju: „Zrće postaje mesto samo za vakcinisane“.

Šta ova poruka podrazumeva i kakva je sezona, za medije je pričala PR Noa grupe Josipa Žižić.

„Zadovoljni smo za sad, iako to nije na uobičajenom nivou na kojem je pre bilo, kao i svim ugostiteljima ove sezone. Zaista smatramo da se nalazimo u najpogođenijoj grupi zajedno sa ljudima iz sveta muzike i umetnosti. Svi se borimo sa istim problemima. Dobro je što smo uopšte započeli sezonu, drago nam je, jer naši zaposleni rade, imaju posao, iako smo među zadnjima bili s otvaranjem objekata, jer smo hteli da budemo sigurni da je sve spremno prema preporukama vlasti. Prilagodili smo ponudu, vakcinisali zaposlene i dobili nacionalnu oznaku „Stay safe in Croatia“, za sigurnosne protokole u turizmu i ugostiteljstvu Ministarstva turizma i sporta“, rekla je ona.

Osim što se pridržavaju svih mera, koje je uveo Nacionalni i nadležni Zavod za zdravstveno osiguranje, oni ne dopuštaju ulaz u klub ukoliko nisu ispunjeni svi propisi, a to je potvrda o izvršenoj vakcinaciji.

Mere vlasti, koje mnogi prozivaju kao prestroge nisu dovoljne za poznati klub, jer će i oni sami uvesti posebne mera za svoj klub.

„U planu nam je da uvedemo meru koja podrazumeva testiranje gostiju pred sam ulazak u klub. Trenutni „brzi testovi“ vrede 48 sati, a to planiramo da ukinemo. Svaki ulazak znači novo testiranje i proveru rezultata testiranja. Takođe, planiramo da dopustimo ulaz u klub samo vakcinisami gostima“, rekla je Žižić dodavši da prate primer drugih zemalja, poput Grčke.

I dok vlasti „muku muče“ s vakcinacijom građana, čini se da će građanima koji nisu vakcinisami, a žele, pomoći klubovi u dogovoru s nadležnim institucijama.

Iako zvuči „suludo“, PR Noa grupe Josipa Žižić potvrdila je za medije da već duže vreme o tome razmišljaju.

„Razgovaraćemo s nadležnim institucijama, vodićemo se njihovim preporukama i mogućnostima kako bi pomogli što većem broju vakcinisanih građana, kao još jednu od metoda koju smo voljni sprovesti i organizovati kako bi ostali sigurno mesto. Na isti način smo postupali kada smo uveli brzo antigensko testiranje na lokaciji, koju vodi nadležna medicinska ustanova sa svojim djelatnicima“, kaže Žižić.

Na pitanje jesu li u strahu hoće li deo njihovih gostiju smatrati diskriminacijom, jer ne mogu ući u prostore kluba, jer nisu vakcinisani, odlučno odbacuju te navode i ističu kako je sigurnost zaposlenih i gostiju na prvom mestu.

Žele, kako nam je rekla, postati zona samo za vakcinisane i da tako pruže dobar primer drugim turističkim lokacijama.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Turizam

Da li nas varaju agencije ili nas varaju hotelijeri – EKSKLUZIVNO iz Kušadasija

Hotel Nesclass 3*, Kušadasi, Turska,  prema informacijama sa sajta go2travelling.net trebalo bi da izgleda ovako:

Hotel Nesclass je nekadašnji hotel Sarikaya koje je renoviran 2022. Nalazi se u centru Kušadasija na 500m od barova i 700m od gradske plaže. U sklopu hotela nalaze se restoran, bar, bazen, sef na recepciji (uz doplatu). Besplatan WiFi internet dostupan je u zajedničkim prostorijama. U okviru hotela svakodnevno se služi doručak u formi set menija.

Međutim, realnost je mnogo drugačija.

Kako nam sa lica mesta javljaju naši mladi čitaoci, ovaj hotel ne samo da nije ni približno takvog izgleda ni kvaliteta, već se postavlja ozbiljno pitanje odgovornosti agencije koja naše mlade sugrađane upućuje u isti hotel, bez prethodne najave o kakvom smeštaju je reč, i koliko je problematično to što će tamo zateći.

Prosudite sami u sledećim snimcima.

EKSKLUZIVNO iz hotela Hotel Nesclass 3*

Kao što vidite na priloženim slikama,  boju zidova su pogodili.  Međutim …

Ulazak u sobu – kroz prozor:

Zaboravimo na izlazak na terasu.

Voda ili tečni pesak, pitanje je sad…

 

Go2 Event doo je agencija koja je oko šezdesetoro naše dece poslala u ovu katastrofu!

Da li naše agencije odgovaraju kada smeštaj nije po propisma i opisima na sajtu? Da li je ovde po sredi alavost agencije, ili ona stara: „koga briga, to su mladi, oni neće ni biti u smeštaju, oni samo lumpuju“?

Mnoga pitanja se ovde otvarju i red je da naši sugrađani dobiju odgovore na ista.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu