Connect with us

Politika

Petar Petković: „Teror nad Srbima na severu Kosova je posledica nečinjenja međunarodne zajednice“

Photo: Unsplash

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je „brutalni teror i ogoljeno nasilje Aljbina Кurtija, koje je u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću doživeo srpski narod“ direktna posledica „nečinjenja i licemerja međunarodne zajednice“.

„Zato je sada na predstavnicima međunarodne zajednice da, umesto oštrih tvitova i saopštenja, na prvom mestu objasne srpskom narodu zašto ih КFOR nije zaštitio, a potom i preduzmu konkretne mere i korake da Кurti svoje okupatore povuče sa severa Кosova i Metohije“, rekao je Petković u pisanoj izjavi.

On je naveo da su „šok-bombe, suzavac i suze u očima srpskih majki i dece, ‘duge cevi’ uperene u grudi srpskih starina i omladine koja u znak mira drži ruke u vazduhu, sramota i bruka svih međunarodnih činilaca koji su juče i danas postali saučesnici (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija u njegovom pokušaju okupacije severa Kosova i Metohije“.

Petković je rekao da su za njega novi predsednici opština na severu Kosova, koji su dužnost preuzeli posle izbora, koje su Srbi bojkotovali, „prištinske marionetek, koje sebe vole da nazivaju gradonačelnicima“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu