Connect with us

Politika

Petar Petković predvodi delegaciju SNS u poseti Kini: „Priprema se Vučićeva poseta“

Photo: Pexels

Petković je, kako se navodi u saopštenju, upoznao Lija sa teškom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji u kojoj se nalazi srpski narod, posebno od dolaska Aljbina Kurtija na vlast koju karakteriše porast nasilja prema srpskom i drugom nealbanskom stanovištu na Kosovu i kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava.

Li je rekao da kineska strana podržava nalaženje rešenja za Kosovou mirnim putem, na bazi Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i posebno je naglasio podršku i insistiranje Pekinga u vezi sa što skorijim osnivanjem Zajednice srpskih opština.

Petković i Li, koji je i i generalni sekretar Sekretarijata za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Ministarstvu inostranih poslova, istakli su spremnost za dalje produbljivanje svih oblika saradnje i u tom cilju, dalje intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Li je posebno naglasio da je kineska strana započela intenzivne pripreme za realizaciju predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, povodom učešća na Trećem forumu za međunarodnu saradnju inicijative „Pojas i put“, navodi se u saopštenju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu