Connect with us

Kultura

Panel: Domaće muzičko stvaralaštvo u medijima

Foto: Pixabay

Udruženje kreativne industrije organizuje panel na temu: Domaće muzičko stvaralaštvo. Panel o trenutnom stanju muzičke industrije u Srbiji biće održano 23. septembra sa početkom u 12 sati u prostorijama Privredne komore Srbije, (Resavska 15).

Panel će moderirati  Ana Stanić, predsednica Grupacije muzičkih izvođača i muzičkih autora u PKS-u, dok su učesnici:

  • Željko Vasić, zamenik predsednice Grupacije muzičkih izvođača i muzičkih autora PKS, i predstavnik Udruženja kompozitora Srbije,
  • Vladimir Graić, predsednik Grupacije za muzičku industriju PKS i direktor PGP RTS,
  • Zoran Anđelković, predsednik Grupacije radiodifuzije PKS, Radio S,
  • Maja Raković, potpredsednica Grupacije radiodifuzije u PKS, Naxi Radio,
  • Zlatan Begović, pomoćnik direktora Direkcije RTS-a
  • Dejan Manojlović, predsednik Grupacije organizacija za ostvarivanje kolektivnih prava, direktor SOKOJ-a – Organizacije muzičkih autora Srbije

Na panelu će se razgovarati o prisustvu domaćeg muzičkog stvaralaštva u lokalnim i regionalnim medijima, raspodeli javnih sredstava i javnih dobara, značaju zaštite prava, kao i mogućim idejama za rešenja i podsticaje za medije, u nadi da ćemo u bliskoj budućnosti imati dobru samoodrživost koja će dovesti do drugih prilika.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu