Connect with us

Kultura

Opera Narodnog pozorišta sutra slavi rođendan

Foto: Promo

Opera Narodnog pozorišta obeležiće svoj rođendan sutra programom „Otvorena vrata“, uz besplatan ulaz za posetioce.

U okviru „Otvorenih vrata“ u subotu od podneva posetioci mogu od medijatora direktora Muzeja Narodnog pozorišta Dragana Stevovića čuti brojne zanimljivosti o istoriji Opere Narodnog pozorišta, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, u nastavku programa, čiji će domaćini biti umetnički direktor Opere Nikola Mijailović i primadona i pedagog Jadranka Jovanović posetioci će u sali na petom spratu pogledati i deo probe za opersku predstavu.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Gusar“ za vek postojanja Baleta Narodnog pozorišta

Foto: Pixabay

Premijernim izvođenjem predstave „Gusar“, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, Balet Narodnog pozorišta obeležio je značajan jubilej – sto godina postojanja.

Spektakl u Narodnom pozorištu je pozicionirao Beograd na svetsku mapu prestonica baleta.

U čast velikog jubileja, kompletan ansambl Baleta pripremio je ekskluzivni spektakl – premijerno izvođenje predstave „Gusar/Le Corsaire“, u koreografiji Bahrama Juldaševa, prema postavkama M. Petipa i P. Guseva i na muziku Adolfa Adama i grupe kompozitora.

Ovaj balet, koji će na našoj sceni prvi put biti izveden u integralnoj verziji, pripada opusu starih, grandioznih baletskih produkcija 19. veka i upravo zbog te činjenice predstavlja značajan i veliki poduhvat Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu