Povežite se sa nama

Turizam

Od ponedeljka stupaju na snagu nove mere na Jadranu

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Ministar Davor Božinović otkrio je da se uvode nove mere, koje će se odnositi na jadranski deo Hrvatske.

Nove mere će se odnositi na deo jadranske Hrvatske koji je na novoj korona – karti EU u narandžastoj boji, a na snagu bi trebalo da stupe u ponedeljak.

„Svi oni skupovi od 50 do 1.000 ljudi će morati da se organizuju tako da njihovu organizaciju preuzmu lokalni štabovi, u suradnji sa županijskim štabovima“, objasnio je on.

EU digitalna kovid – potvrda biće osnovni uslov.

Svadbe će moći da se organizuju za najviše 200, 300 ljudi. Sportska takmičenja će biti dostupna samo onima koji imaju kovid potvrdu – o vakcinaciji, negativan test ili o preležanom virusu.

„Biće ograničena okupljanja. Na nacionalnom nivou je to sada za sva okupljanja do 100, ovde će se smanjiti. Isto tako će se ograničiti broj osoba koje dolaze na organizovane događaje uz potvrdu, takođe će biti neko ograničenje, broj još nismo usaglasili“, naveo je on.

Osim toga, organizator će svoj događaj morati da najavi sedam dana ranije lokalnom i županijskom štabu, koji će proveriti održavanje mera i sve druge organizacijske aktivnosti koje su vezane za epidemiološku zaštitu“, rekao je šef hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Govoreći o uvođenju strožih mera na Jadranu, dodao je da postoji mogućnost da Nacionalni štab interveniše, ako lokalni i županijski štab ne mogu da se dogovore oko toga, koje bi to mere i ograničenja bili na nekom događaju.

„Sutra ćemo odrediti taj broj, ne znam reći precizno, biće manji nego što je na nivou cele države“, rekao je Capak.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Nemačka vraća Srbiju na „crvenu listu“

Objavljeno

on

Foto: Pexels

Nemačka će od nedelje, 5. septembra, ponovo uvrstiti Srbiju u spisak zemalja visokog rizika od zaraze korona virusom, saopštio je berlinski Institut za javno zdravlje Robert Koh.

Na spisak, koji se redovno ažurira svake nedelje u skladu sa incidencom u pojedinim zemljama, pored Srbije će biti dodate i Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska samouprava i Šri Lanka.

Time automatski stupa na snagu i upozorenje nemačkog ministarstva spoljnih poslova nemačkim građanima da od 5. septembra izbegavaju sva turistička i ne nužno neophodna putovanja u Srbiju.

Istovremeno, građani koji su u periodu od deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u nekoj od država sa spiska visokorizičnih, dužni su da se odmah po dolasku u Nemačku upute u desetodnevnu samoizolaciju.

Taj kućni karantin može biti prevremeno okončan ako preko za to predviđenog portala dostave potvrdu da su vakcinisani, da su preboleli kovid-19, ili negativni test na korona virus, navodi se na sajtu nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu