Connect with us

Hronika

Nova optužnica protiv bivšeg predsednika opštine Grocka – tužilaštvo za Simonovića traži dve i po godine

Foto: Pexels

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv bivšeg predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića (63) i bivše načelnice opštinske uprave Biljane B.Đ. (59) zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, iz člana 359, stav 1.

Simonović se optužnim aktom tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

On je, kako se sumnja, suprotno odredbama Zakona o budžetu i Odluke o budžetu GO Groca za 2018. godinu, u decembru te godine doneo rešenje kojim se odobrava isplata godišnje nagrade za 2018. godinu zaposlenim, imenovanim, postavljenim i izabranim licima u GO Grocka od po 50.000 dinara, a koja se uvećava za pripadajuće poreze i doprinose.

Biljana B.Đ. takođe se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.

Sumnja se da je ona, suprotno propisima, u novembru 2018. godine donela rešenje kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći zaposlenim i postavljenim licima na osnovu kojeg je istog dana iz budžeta opštine izvršena isplata ukupnog bruto iznosa od 3.993.000,00 dinara.

U optužnom predlogu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je sudu da Simonovića osudi na kaznu od 2 godine i šest meseci zatvora, a Biljanu B.Đ. na šest meseci zatvora.

Takođe je predloženo da sud oboma izrekne meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti koje se odnose na raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje javne svojine i raspolaganje novčanima sredstvima – Simonoviću u trajanju od pet godina, a Biljani B.Đ. od tri godine.

(Više javno tužilaštvo u Beogradu)

I.T.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

TEŠKA NESREĆA NA „MILOŠU VELIKOM“: Muškarac poginuo, devojčica povređena

Pixabay

Jedna muška osoba je poginula, dok je devojčica povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 18.35 časova na putu Pepeljeva – Lajkovac, na auto-putu „Miloš Veliki“ u smeru ka Beogradu.

Do nesreće je došlo kada je teretno vozilo udarilo muškarca I. Ž. i dete A. Ž. koji su se nalazili pored svog vozila u zaustavnoj traci auto-puta.

Muškarac I.Ž. život je izgubio na licu mesta, a devojčica je sa povredama prevezena u bolnicu, objavili su beogradski mediji.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu