Connect with us

Kultura

Neprijatelj Prelazi Zeku: CD „Krv, suze, nojz“ zauzima posebno mesto u našim srcima! 

Foto: Promo

Nakon digitalnog, novosadski bend Neprijatelj prelazi zeku objavio je i fizičko, CD izdanje albuma „Krv, suze, nojz“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Albumom „Krv, suze, nojz“ Zeke zaokružuju deceniju rada i u odnosu na prethodne albume, ovaj je koncipiran kao live izdanje. Kao razlog za to, bend je naveo da online koncerti nisu njihov „fazon“ a pandemija ih je sprečila u održavanju koncerata, te se objavljivanje live izdanja nametnulo kao najlogičnije rešenje.

„Krv, suze, nojz“ predstavlja suštinu postojanja ovog benda i na ovaj način otvaraju novo poglavlje svoje egzistencije tumaranja muzičkim svetom.

CD izdanje ovog albuma, kako kažu, zauzima posebno mesto u njihovim srcima, jer je to prvo fizičko izdanje koje imaju.

Kroz naše postojanje, s obzirom da smo i mi sami deo digitalne generacije, nije se previše pažnje usmeravalo na fizičko izdanje, već je sve tu negde u etru na društvenim mrežama, digitalnim servisima itd., i time smo bili sasvim zadovoljni, dokle god naša muzika dolazi do slušalaca – kažu članovi benda i dodaju:

Ali kada smo ipak dotakli taj CD, osetio se taj neki poseban momenat opipljivog „dokaza“ našeg rada koji je na nas ostavio maksimalno pozitivan utisak, te ćemo gledati da i u budućnosti nastavimo sa istom praksom. A i posebna je draž preslušavanja kada ubaciš cd u plejer i poslusaš od početka do kraja bez gledanja u razne ekrane, reklame i slično.

Foto: Marko Ristić @zamrznutitonovi

Album je sniman na leto 2021. godine u prostorijama „Chameleon rental“ u Rumi, u saradnji sa tonskim snimateljem Milošem Đajićem. Miks i mastering radio je Oliver Popovski dok aranžmane potpisuje ceo bend. Za omot je bio zadužen Miroslav Crveni a dizajn logotipa Branislav Bešlin.

Bend od samog starta čini ista petorka. Već prekaljeni sa jasnim stavom i neiscrpnom inspiracijom, svojevrsnom energijom, poznat publici kao sastav koji bolje zvuči uživo nego na albumu.

Beskompromisno angažovani tekstovi pozivaju pojedince na buđenje iz letargije a uporedo sa tim upiru prstom na odgovorne za celokupno stanje društva.

Album „Krv, suze, nojz“ benda Neprijatelj Prelazi Zeku možete kupiti na svim prodajnim mestima Multimedia Music i online.

Dostupan je i na svim relevantnim muzičkim platformama, kao i na YouTube kanalu Multimedia Music.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu