Connect with us

Politika region

Naredni protest „Srbija protiv nasilja“ u subotu, 27. maja – detalji ove nedelje

Photo: Unsplash

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je, u ime organizatora protesta „Srbija bez nasilja“, da će sledeći protest biti održan u subotu, 27. maja, i da će građani o detaljima biti obavešteni tokom ove nedelje.

Aleksić je izrazio zahvalnost građanima zato što su se okupili i pokazali da su volja za životom, ljubavlju i razumom jači od nasilja.

„Nažalost, deca koja se više nikada neće probuditi, probudila su Srbiju. Svaki skup ’Srbija bez nasilja’ bio je veličanstven, ne samo zbog broja ljudi, koji je najveći u poslednjih nekoliko decenija, već zbog toga ko je na ulice izašao, a izašao je mladi gospodin od sedam meseci – najmlađi učesnik protesta, izašla su brojna deca sa roditeljima, mladost zemlje i penzioneri hodali su zajedno”, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da „nasilje uništava našu zemlju i sve naše živote“.

„Žrtve su deca, mladi, stari, žene, glasači opozicije, ali i glasači vlasti. Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, koji nikada nije uspeo da postane predsednik svih građana, duže od deceniju nas je delio kao narod. Povezivali su nas samo zajednički strah od budućnosti, želja da se povučemo jedni od drugih, da okrenemo glavu na drugu stranu i nagon da na neslaganje odgovorimo silom. Sada niko ne zna ko će biti sledeća žrtva bezumnog krvoprolića. Mesta zločina su i škole i ulice“, dodao je Aleksić.

„Nasilje izaziva nasilje, time se ništa ne postiže, i zato ćemo se sledeći put okupiti u subotu, jer je partijski predsednik Vučić miting SNS-a zakazao za petak, 26. maj. Naš skup ’Srbija protiv nasilja’ neće biti istog dana. Zato vas pozivam da istrajemo i da u subotu, 27. maja, mirno i staloženo nastavimo našu borbu za zemlju u kojoj će biti sigurno svako dete i svaki građanin”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „možemo da se potrudimo da zalečimo rane među nama i da opet budemo jedinstveni kao narod“.

„Pokazali smo da je više nas koji smo za slobodnu Srbiju bez nasilja i zato ćemo pobediti nasilnike i ovu kriminogenu vlast“, zaključio je Aleksić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu