Connect with us

Investiranje

MK grupa ulaže 1,6 milijardi evra u naredne tri godine

Photo: Unsplash

Generalni direktor MK grupe Mihailo Janković je najavio da ta kompanija u ovoj godini u kojoj obeležava 40 godina poslovanja planira da uloži 400 miliona evra.

„Investicije će biti u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina, i agrar“, rekao je Janković na Kopaonik biznis forumu.

On je dodao da će veliki jubilej MG grupa iskoristiti i za najavu trogodišnjeg investicionog ciklusa.

„MK grupa do 2025. godine planira da investira oko 1,6 milijardi evra. Interesantan je podatak da je to iznos jednak vrednosti investicija realizovanih u dosadašnjih 40 godina razvoja“, istakao je Janković.

Kako je naveo, u naredne tri godine kompanija ćeo investirati isto toliko, što dovoljno govori o njenim ambicioznim planovima i značaju novih projekata za MK grupu, ali i srpsku privredu.

„Uz svu kompleksnost sveta u kojem živimo i učestale krize, moramo da razmišljamo pozitivno, okrenemo se budućnosti, ulažemo. Bez investicija nema razvoja, a domaće investicije su pokretač razvoja srpske privrede”, naglasio je Janković.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Investiranje

Marko Čadež: „Delegacija Srbije u Njujorku dogovarala nove projekte i investicije“

Photo: Unsplash

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je privredna delegacija Srbije proteklih dana u Njujorku, susrete na marginama Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija iskoristila za dogovore o novim, konkretnim projektima, investicijama, zajedničkim kompanijama i izvoznim poslovima sa mnogim zemljama.

„Razgovarali smo sa zvaničnicima velikog broja zemalja, od Ujedinjenih Arapskih Emirata sa kojima već tradicionalno sarađujemo, preko Saudijske Arabije sa kojom otvaramo novu eru ekonomskih odnosa, i Azerbejdžana, o njihovim ulaganjima kod nas, ali i našim, recimo, u slobodnoj zoni kod Bakua. Zatim, sa Ruandom i Somalijom, čija tržišta pružaju neslućene mogućnosti za plasman proizvoda svih grana naše privrede“, istakao je Čadež, objavila je PKS.

Delegaciji Srbije, kako je istakao, pružila se fantastična prilika za bilateralne susrete i razgovore o konkretnim poslovima, posebno sa Azerbejdžanom.

„Sa predstavnicima Azerbejdžana razmotrili smo veoma konkretne investicije u Srbiji, a ova zemlja je spremna da pomogne naša ulaganja u azerbejdžansku privredu i ceo tamošnji region.

Veoma zanimljivu ponudu smo dobili kada je u pitanju jedna slobodna zona kod Bakua, gde možemo da realizujemo projekte veoma brzo, u prvoj polovini sledeće godine“, precizirao je Čadež.

Kako je dodao, sa predstavnicima Ruande i Somalije razgovaralo se o mogućem izvoz proizvoda iz Srbije, posebno poljoprivredno-prehrambenih, dok je veliki izvozni potencijal prepoznat i u domaćem sektoru poljoprivredne mehanizacije, tekstila, električnih uređaja.

Čadež je istakao da je veliki broj zemalja Afrike i Srednje Azije, otvoren za saradnju sa Srbijom, dok sa Saudijskom Arabijom „otvaramo novu eru naših ekonomskih odnosa“.

„Srbija će imati itekako dobru poziciju za svoje kompanije i u Saudijskoj Arabiji. Do kraja godine je planiramo poseta velike privredne delegacije Rijadu i otvaranje regionalne kancelarije srpske privrede u toj zemlji“, rekao je predsednik PKS.

Naveo je da je na sastanku sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata bilo reči o novim zajedničkim projektima u inovativnom zdravstvu, što smatra velikom šansom za Srbiju.

„Moj tim u Beogradu već radi na organizaciji sastanaka, konkretnih događaja i poseta privrednih delegacija Beogradu i Srbiji, kao i naših tim zemljama. Fantastična prilika nam se pružila i sada treba da je iskoristimo“, poručio je Čadež.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu