Connect with us

Politika

Miroslav Lajčak u Minhenu razgovarao sa Aljbinom Kurtijem i Milom Đukanovićem

Foto: Unsplash

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak razgovarao je u Minhenu, na margini Minhenske bezbednosne konferencije sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

„Drago mi je da počinjem dan sastankom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji 2022., gde smo se prvo sreli pre dve godine“, napisao je Lajčak na tviteru.

Imali smo detaljne i konkretne razgovore o konkretnim koracima u Dijalogu o normalizaciji sa Srbijom uoči sastanka u utorak u EU, sa glavnim pregovaračima obe strane, napisao je on.

EU je ranije najavila da će se glavni pregovarači Srbije i Kosova, Petar Petković i Besnik Bisljimi sastati u Briselu u utorak, 22. februara, a domaćin susreta će biti Lajčak. Petković i Bisljimi su poslednji put bili u Briselu na dijalogu 16. novembra prošle godine, kada su imali samo odvojene susrete sa sa Lajčakom, a međusobno se nisu sastali.

Lajčak je napisao na tviteru i da je imao dobar sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, na margini Minhenske bezbednosne konferencije.

„Dogovorili smo se o značaju za Crnu Goru, kao predvodnici u procesu pristupanja EU, da čvrsto nastavi na svom evroatlanskom putu i bez odlaganja ostvari pravi napredak u reformama“, napisao je Lajčak.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu