Povežite se sa nama

Kultura

Međunarodni festival dečije dramske igre Glumijada ovog vikenda

Objavljeno

on

Foto: Promo

Međunarodni festival dečije dramske igre „Glumijada 2021.“ održaće se 11, 12. i 13. juna pod sloganom „Igra se nastavlja“, u Dečijem kulturnom centru u Beogradu.

Ulaz na sve predstave i radionice tokom 3 dana trajanja festivala je besplatan, stoji na zvaničnom sajtu ove manifestacije.

Glumijada je međunarodni festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od 5 do 19 godina iz Srbije i čitavog regiona. Na festival su svi dobrodošli, jer i posetioci mogu da učestvuju u radionicama koje vode domaći i strani stručnjaci iz sveta teatra, televizije i filma!

Program festivala je usmeren na razvijanje kreativnog razmišljanja i veštine komunikacije kod dece i mladih, kao i na pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta.

U okviru festivala „Glumijada“ održaće se radionice – performansi pozorišta improvizacije, koje su otvorene za sve mlade koji žele da otkriju čari improvizacije ili razviju tehnike koje pomažu u komunikaciji i scenskom nastupu.

Glumijada se preporučuje svima, i deci i mladima i odraslima, jednom godišnje!

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

„Zec Petar: Skok u avanturu“ stiže u bioskope 1.jula

Objavljeno

on

Foto: Promo

Animirano-igrani film Zec Petar koji je pre tri godine osvojio je srca publike širom sveta, stiže u domaće bioskope 1.jula.

Svi obožavaoci ovog ostvarenja u režiji Vila Glaka ove godine imaće priliku da pogledaju i njegov nastavak. Nestašni zec u plavom kaputu vraća se na velika platna u potpuno novim nestašlucima i avanturama.

A kako to izgleda kada želja za pustolovinom izmakne kontroli bićete u prilici da vidite u bioskopima širom zemlje od 1. jula u filmu Zec Petar: Skok u avanturu! Savremena porodična komedija sinhronizovana je na srpski jezik.

Foto: Promo

Prošlo je neko vreme od kad su Zec Petar (Stefan Bundalo) i Toma (Dejan Dedić) zakopali ratnu sekiru, makar prividno. Biba (Tamara Aleksić), Toma i zečevi osnovali su malu, improvizovanu porodicu, ali uprkos svim nastojanjima, Petar nikako ne uspeva da se reši svoje nestašne reputacije. Tražeći nove avanture izvan sigurnosti sopstvenog vrta, Zec Petar okriva novi svet u kom se njegovi nestašluci cene. U trenutku kada njegova porodica odluči da rizikuje sve kako bi ga pronašla, Zec Petar mora da odluči kakav zec želi da bude.

Kao što je to bilo 2018. godine, i ovoga puta avanture Zeca Petra biće sigurno jedan od najvećih porodičnih filmskih događaja koji će do suza nasmijati i oduševiti sve generacije gledalaca.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu