Connect with us

Kultura

Lola Astanova održala koncert  mts Dvorani

Foto: Filip Olćan / mts promo

Svetski poznata američka pijanistkinja Lola Astanova održala je juče dugoočekivani koncert u beogradskoj mts Dvorani, time označivši povratak u srpsku prestonicu, gde je i prethodnih godina bila rado viđen gost.

Astanova, koja važi za strastvenu umetnicu jedinstvenu u svom muzičkom izrazu, predstavila se Beogradu u svom inovativnom audio-vizuelnom performansu na klaviru, dokazavši još jednom zašto je najtraženija pijanistkinja širom sveta. Ona je koncert otvorila solo numerom Passacaglia, da bi nastup nastavila izvodeći zajedno sa  simfonijskim orkestrom iz Makedonije koji je pratio u izvođenju mogih  kompozicija, među kojima su: „Mariage“, „Claire de lune“, „Fantasie impromptu“, „Secret garden“, „G minor“, „Love story“, kao i „Tango“, „Ave Maria“, „Moonlight“…

Iako važi za muzičarku koja je obožavana od strane publike, juče je zasigurno pobrala i nove simpatije brojnih slušalaca, jer je publika u punoj mts Dvorani na svaku klavirsku numeru reagovala burnim ovacijama slušajući i posmatrajući njen trans i posebnu vezu s klavirom, posebno kada je reč o pop i rock numerama koje je i izvodila u maniru klasične muzike.

Tokom dvoipočasovnog performansa Astanova je itekako osim s klavirom, komunicirala sa Beograđanima, koji kako kaže važe za posebu publiku, kojoj se rado vraća,ali je i priznala da su joj u Beogradu najčešće postavljana pitanja o saradnji sa Novakom Đokovićem. Tako je nastup na kraju ovenčala izvođenjem poznatih rokenrol  numera u kolaboraciji  sa električnom gitarom najpre Bohemian rhapsody, a onda i sa  We are the champions koju je, kako je naglasila, posvetila Novaku Đokoviću koji se trenutno takmiči u Parizu.

Astanova je podsetimo svoj muzički put počela sa samo osam godina, da bi do danas postigla, kako je kritičari opisuju „vrhunsku klavirsku tehniku u kombinaciji sa dubokom muzičkom senzualnošću i jedinstvenim osećajem za modu“.

Lola važi za umetnicu sa veoma uzbudljivom muzičkom karijerom, uklapajući se u definiciju savremenog virtuoza. Nastupala je sa internacionalno priznatim muzičarima, među kojima su Andrea Bočeli, Al Di Meola, 2 Cellos, Marko Antonije, kao i David Foster, a vlasnica je i velikog broja priznatih muzičkih nagrada.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Umro glumac Rajan O’Nil

Printskrin YT

Američki glumac Rajan O’Nil umro je u 83. godini.

Glumac je umro juče, a vest je saopštio njegov sin Patrik O’Nil na Instagramu.

Rajan O’Nil se proslavio ulogama u filmovima „Ljubavna priča“ i „Beri Lindon“.

Bio je poznat i po vezi sa glumicom Farom Foset koja je umrla 2009.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu