Connect with us

Kultura

„Krv do kolena” 1. aprila u zemunskom Festu

Foto: Promo

Drugo izdanje festivala „Krv do kolena” u organizaciji Serbian Underground Metala, biće održanou zemunskom klubu Fest, 1. aprila od 17 do 20 sati.

Na festivalu će nastupiti tri benda:

War Engine – Novosadski hardcore/thrash bend. Dobro poznati novosadski midžeti posle duže vremena ponovo kidaju u Beogradu. Ovi, sada već teškaši i veterani srpske metal scene, aktivni više od 10 godina, imaju iza sebe 2 LP-a i jedan EP, a na festivalu “Krv do kolena”, beogradska publika će imati priliku da čuje pesme sa njihovog novog izdanja “Decadence”.

Y.O.X – Valjevsko – čačanski metal/hardcore (ili po članovima benda vinjakcore). Bend koji takođe jako dugo nije nastupao u Beogradu, ali jeste bio aktivan svirajući širom Srbije, konačno dolazi da svira i pred beogradskom publikom. Poslednji materijal pustili su pre godinu dana, singl pod nazivom”Extinction”.

WDS – Vidikovački crossover metal. Iza sebe za sada imaju jedan singl “WDS”. Ovo će biti njihov prvi live nastup.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Narodno pozorište otvorilo novu sezonu

Foto: Pixabay

Narodno pozorište u Beogradu otvorilo je novu sezonu baletom „Labudovo jezero“ na velikoj sceni.

Publika na sceni „Raša Plaović“ imala je priliku da vidi nagrađivanu predstavu „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“.

U „Labudovom jezeru“ Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, u glavnim ulogama nastupili su Tatjana Tatić i Jovica Begojev, a učestvovao je ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom Aleksandra Kojića.

Kostimograf i scenograf je bio italijanski modni kreator Renato Balestra (1924–2022), koji je, kako su naveli iz Narodnog pozorišta, „uneo čitav spektar boja zahvaljujući kojima magična baletska priča vizuelno izgleda kao u nekoj bajci, bez osvrtanja na istorijski trenutak“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu