Connect with us

Filmovi

„Kripto Zoo“ na MojOFF platformi

Foto: Promo

Nakon domaće premijere na ovogodišnjem FEST-u, na MojOFF platofrmu stiže „Kripto Zoo“, film američkog strip crtača, scenariste, reditelja i animatora Deša Šoa.

U ovoj magičnoj animiranoj avanturi, dve ljudske žene i jedna gorgona pokušavaju da pronađu Baku, mitološko biće koje se hrani snovima, pre nego što padne u pogrešne ruke. Istovremeno, one preispituju ideju zoološkog vrta za kriptide i spremnost ljudi da se bez predrasuda suoče sa bićima za koja ni ne sanjaju da zaista postoje. Film je dobio specijalno priznanje 14+ žirija na Berlinaleu.

Kongres / Foto: Promo

Kombinacija igranog i animiranog filma, „Kongres“ reditelja i scenariste Arija Folmana, inpirisan je romanom Futuristički kongres Stanislava Lema (Solaris). Film prati glumicu Robin Rajt koja nakon godina neuspešnih filmova prihvata jednu poslednju ponudu, ni ne sluteći posledice te odluke. Ovo ostvarenje je 2013. godine na dodeli nagrada Evropske filmske akademije proglašeno najboljim dugometražnim animiranim filmom.

Violet and Daisy / Foto: Promo

Četiri godine nakon serije Gilmorove koja joj je donela slavu, Aleksis Bledel zajedno sa Sirše Ronan tumačila je ulogu tinejdžerke plaćene ubice u filmu „Vajolet i Dejzi“. Profesionalne u ovom poslu uprkos tome što nisu ni punoletne, naslovne junakinje nadaju se još jednom brzom i lakom zadatku, ali neočekivana meta (Džejms Gandolfini) im potpuno poremeti planove.

Hladna koža / Foto: Promo

Na platformi će se od ove nedelje naći i naučno-fantastični horor „Hladna koža“. Smešten u 1914. godinu, film prati dvojicu meteorologa zarobljenih na ostrvu na samoj ivici Antarktičkog kruga. Mlađi od njih misli da je samo došao da radi svoj posao, ali ubrzo će saznati da ostrvo krije opasnu tajnu.

Hampstead / Foto: Promo

Na sasvim drugom žanrovskom spektru je romantična komedija „Hempsted“, sa Dajen Kiton i Brendanom Glisonom u glavnim ulogama. Emili Volters (Kiton), američka udovica koja živi u Engleskoj, neočekivano se zaljubljuje u čoveka koji živi u Hempsted Hitu kada se suprotstave investitorima koji žele da unište njegov dom.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Film „Lost country” Vladimira Perišića otvara 29. FAF

Foto: Promo

29. Festival autorskog filma biće održan od 24. novembra do 1. decembra u Beogradu. Festival će u petak, 24. novembra u 19 časova u mts Dvorani otvoriti ostvarenje „Lost Country“ autora Vladimira Perišića.

Festival autorskog filma će i ove godine predstaviti filmska ostvarenja novih, originalnih i relevantnih dela i ličnih glasova evropske i svetske kinematografije. Publika će imati priliku da pogleda pobedničke filmove sa prestižnih festivala, kao i ostvarenja najcenjenijih stvaralaca danas.

Film koji će svečano otvoriti festival „Lost Country“ reditelja Vladimira Perišića prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

„Lost Country“ premijerno je prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu na kome je debitant Jovan Ginić dobio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca. Na nedavno završenom Sarajevo Film Festivalu Ginić je osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca.

Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Miodrag Jovanović, Dušan Valentić, Boris Isaković, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić.

Centralne programske celine Festivala autorskog filma čine takmičarski i glavni program, dok će selekcije Hrabri Balkan, Bande à part, Sirovo i Mreža festivala Jadranske regije predstaviti nove tokove u autorskom filmu.

Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad” i bioskopu Cine Grand Rakovica.

Ulaznice za svečano otvaranje 29. Festivala autorskog filma i premijeru filma „Lost Country“ mogu se kupiti od 4. oktobra na blagajni mts Dvorane kao i preko sajta mtsdvorana.rs.

Sve informacije o festivalu biće objavljivane na sajtu www.faf.rs.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu