Povežite se sa nama

Kultura

Koncert “Muzika stvara ljude” u nedelju na Kolarcu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Koncert “Muzika stvara ljude” biće održan u nedelju, 25. jula u 11.30 u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na koncertu će se predstaviti deca uzrasta od 12 do 16 godina iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije i Beograda, koju je u njihovoj raznolikosti združila muzika.

Koncert se organizuje pred kraj muzičkog kampa Muzika nade, koji se održava u OŠ “Lazar Savatić” u Zemunu od 19. do 26. jula.

Želja nam je da zajedno sa vama proslavimo dostignuća i uspeh dece, uključene u program Muzika nade, koja su nestrpljiva da se još jednom u punom sjaju pokažu beogradskoj publici, navodi se u saopđtenju.

Na koncertu ćete, uz dela velikana svetske muzike, čuti kako negujemo domaću folklornu tradiciju i kreiramo obrade drugih stilova i žanrova. Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo da koncert pripremamo u saradnji sa uglednim međunarodnim muzičarima, dirigentom Hoseom Anhelom Salazar Marinom (Jose Angel Salazar Marin, Venecuela/Grčka), trubačem Serhiom Arue Domingom (Sergiom Arrue Domingo, Španija) i perkusionistom sa Kraljevskog konzervatoriuma u Madridu Manuelom Peres Delgadom (Španija). Uz njihovu podršku, više od 150 dece, članova našeg hora i orkestra “Muzika nade” će izvesti inovativne aranžmane poznatih pesama iz raznih delova sveta i Srbije – dodaju organizatori.

Ulaz je slobodan. Ulaznice je potrebno ranije preuzeti na portirnici Kolarčeve zadužbine.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Ethno.com festival od 30. septembra u Pančevu

Objavljeno

on

Shira Utfila / Foto: Promo (KCP)

Osamnaesto izdanje Ethno.com festivala, posvećenog savremenoj world music sceni, biće održano od 30. septembra do 2. oktobra u organizaciji Kulturnog centra Pančevo.

Na ovogodišnjem izdanju manifestacije predstaviće se šest autora i ansambala iz Srbije, Austrije i Slovenije: Jelena Popržan, Aleksandar Jovanović Šljuka, Rođenice, Širom, Pančevački tamburaški orkestar i Shira Utfila.

Rođenice / Foto: Promo (KCP)

Prve festivalske večeri, u četvrtak 30. septembra od 20 časova u Svetosavskom domu u Pančevu, publici će se predstaviti Jelena Popržan i Aleksandar Jovanović Šljuka.

Drugo festivalsko veče održava se u petak, 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva u 20 časova, a na programu će biti koncerti sastava Rođenice iz Srbije i Širom iz Slovenije.

Širom / Foto: Promo (KCP)

Poslednjeg festivalskog dana, u subotu 2. oktobra u 20h u Dvorani kulturnog centra Pančeva, nastupiće Pančevački tamburaški orkestar i sastav Shira Utfila.

Ethno.com festival je pokrenut 2003. godine, sa idejom istraživanja i prezentovanja autorskih vizija tradicionalne muzike najznačajnijih domaćih muzičara, ali i promovisanja umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku. Od 2013. godine ova manifestacija pravi zaokret u programskom konceptu ka savremenim strujanjima na world music sceni.

Jelena Popržan / Foto: Promo (KCP)

Cilj festivala je da kroz koncerte, radionice, rezidencije umetnika i naučno-obrazovni program predstavi muziku iz celog sveta s primarnim fokusom na stilovima Balkana, Bliskog istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasleđu evropskih naroda. Festival želi da bude otvoren i senzibilan na kulturne i umetničke različitosti u stalnoj tenziji između tradicije i inovacije –  kažu organizatori.

Umetnički direktor festivala je violinista Filip Krumes.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu