Connect with us

Aktuelno

Kombikron varijanta korona virusa širi se Belgijom

Pixabay

Nova varijanta korona virusa Kombikron otkrivena je u nekoliko evropskih zemalja ukljucujući i Belgiju, a u pitanju kombinacija sve podvrste Omirkon soja virusa korene.

Stručnjaci napominju da za sada nema razloga za paniku jer se ova mutacija ne pokazuje da se širi brže niti da daje težu kliničku sliku od prethodnih varijanti.

Kombikron je nastao mutacijom trenutno dominate podvrste Omikron virusa u Belgiji BA2 i dominantne podvrste iz susedne Francuske.

Istovremeno, u Evropi je otkrivena i mutacija Delta i Omikron soja nazvana Deltakron koja još nije potvrđena u Belgiji, ali stručanjaci upozoravaju da bi ovaj hibridni soj mogao da izazove probleme ako upari visoku infektivnost varijante Omikron sa visokim patogenim kapacitetom Delte.

(B.I)

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Hyundai uvodi onlajn prodaju vozila od 2024.

Unsplash

Amazon i Hyundai Motor Company objavili su široko strateško partnerstvo sa ciljem da kupcima pruže nova inovativna iskustva. Ova strateška saradnja uključuje to da Amazon pokreće onlajn prodaju Hyundai vozila u SAD 2024. godine, da Hyundai koristi AWS kao preferiranog provajdera u informacionom oblaku što će pomoći u digitalnoj transformaciji, kao i Alexa Built-in iskustvo koje dolazi sa Hyundai vozilima sledeće generacije.

Novo iskustvo digitalne kupovine će olakšati potrošačima kupovinu novog automobila na mreži, koji će potom preuzeti ili će im ga lokalni zastupnici isporučiti u vreme koje im najviše odgovara. Kupci će moći da pretražuju vozila koja su dostupna na njihovom području na osnovu niza svojstava, uključujući model, opremu, boju i karakteristike, da odaberu svoj omiljeni automobil, a zatim da onlajn saznaju sve detalje o izabranim opcijama plaćanja i finansiranja – sve u okviru Amazon iskustva koje već poznaju i kome veruju.

Počevši od 2025. godine, kupci koji kupe Hyundai vozila sledeće generacije moći će i dok su u automobilu da pristupe Alexa iskustvu koje već imaju kod kuće. Vozači Hyundaija će moći jednostavno da zamole Alexu da pusti muziku, potkaste ili audio knjige, podesi podsetnike, ažurira liste obaveza i proverava kalendare.

Kupci će takođe moći da kontrolišu svoj pametni dom dok su na putu, kao što je naredba da se uključi grejanje stana dok vi još putujete kući, dvostruka provera zaključavanja vrata, upravljanje pametnim osvetljenjem kao i drugim Alexa mogućnostima.

Vozači će takođe moći da traže od Alexe ažurirane informacije o saobraćaju ili vremenske izveštaje i glasovnu kontrolu medijskog plejera ili navigacionog sistema u vozilu – sa određenim Alexa funkcijama koje će biti dostupne čak i kada je internet konekcija isprekidana ili nije dostupna.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu