Connect with us

Aktuelno

Koliko dugo USB fleš zapravo može da čuva podatke?

Pixabay

USB fleš diskovi su pogodno i lako prenosivo sredstvo za čuvanje podataka, ali koliko dugo zapravo mogu da održavaju vaše podatke? Ne postoji definitivan odgovor, ali pod normalnim uslovima skladištenja i korišćenja, visokokvalitetni USB fleš disk bi trebalo da potraje najmanje 10 godina.

Iako bi fleš disk mogao da izgleda kao prilično čvrst uređaj za skladištenje zahvaljujući svojoj čvrstoj prirodi, nekoliko faktora mogu uticati na dugovečnost podataka uskladištenih na USB fleš disku.

Kvalitet samog fleša

Kvalitet NAND fleš memorije i celokupna konstrukcija drajva mogu značajno da utiču na zadržavanje podataka. Jeftiniji diskovi nižeg kvaliteta mogu imati kraći vek trajanja.

Ciklusi pisanja

Fleš memorija ima konačan broj ciklusa pisanja (tj. ograničenje koliko često se podaci mogu pisati i brisati). Kako se broj ciklusa pisanja povećava, povećava se i verovatnoća degradacije podataka i na kraju ćete dobiti potpuno beskorisan fleš.

________________________________________________________________________________________________________________
Uvek koristite opciju „Bezbedno uklanjanje hardvera“ pre nego što isključite USB fleš disk iz računara. Ovo sprečava oštećenje podataka usled iznenadnog prekida veze. Jeste dosadno, ali može pomoći.
________________________________________________________________________________________________________________

Temperatura

Ekstremne temperature mogu negativno uticati na zadržavanje podataka. Produženo izlaganje visokim temperaturama može dovesti do bržeg curenja zarobljenih elektrona, što dovodi do gubitka podataka. Čuvajte USB diskove na hladnom i suvom mestu, dalje od direktne sunčeve svetlosti ili drugih izvora toplote.

Uslovi skladištenja

Vlaga, prašina i drugi faktori iz okoline takođe mogu uticati na dugovečnost podataka uskladištenih na USB fleš disku.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Šta znači sanjati vranu?

Pixabay

Narod na našim prostorima oduvek se interesovao za značenje simbola u snu. Poznato je da nikako nije dobro sanjati da vam ispadaju zubi, a da je velika sreća ako u snu vidite anđele. Šta znači sanjati vranu?

Šta znači sanjati vranu?

Ova ptica ni na javi nema pozitivnu simboliku. Iako je veoma pametna, vranu ljudi doživljavaju kao neprijatelja, a kad je vide u snu strepe šta će im se desiti u bliskoj budućnosti.

Po narodnom verovanju, ukoliko vam se vrana ukaže u snu, čućete teške i nepovoljne vesti, i to baš u onom segmentu života u kom očekujete da vam se nešto promeni nabolje, prenosi Telegraf.rs.

Ako ste sanjali vranu koja leti, budite oprezni u ljubavi. Postoji rizik da ćete biti prevareni i ostavljeni ili, pak, ucenjeni da u emotivnim relacijama pristanete na nešto što vam se nimalo ne dopada.

Na ljubavnu neveru mogu da ukažu i vrane koje tokom sna vidite kako leže u gnezdu. Što je više vrana u gnezdu, to je više iskušenja kojima će vaša voljena osoba probati da odoli, ali neće uspeti da se odupre “zabranjenom voću”.

Ako ste, pak, u snu videli vrane na drveću, spremite se na brojne nesuglasice sa članovima porodice, prijateljima i kolegama. Rasprave i razmirice mogu da dovedu do razmene krupnih reči, pa i do svađa i razlaza.

Jato vrana koje leti iznad vas i grakće simboliše potencijalne finansijske probleme koji će vas stići u narednom periodu. Budite oprezni kako trošite novac.

Iako vrana, baš kao i gavran, u našem narodu označava pticu-zloslutnicu, u jednom slučaju ona može da bude glasnik dobrih vesti u snu.

Ukoliko sanjate kako ste zarobili vranu ili je vidite u kavezu, rešićete problem koji vas dugo muči.

Nešto je blaža, ali takođe pozitivna simbolika ako sanjate kako ste vrani srušili gnezdo.

Narodno tumačenje ovog sna je dvojako: ili ćete prestati da ulažete energiju u nešto što vam do sada nije donelo rezultat ili ćete konačno skinuti koprenu sa očiju i razotkriti ljude koji vam rade iza leđa, piše Novosti Magazin.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu