Connect with us

LifeStyle

Koja je idealna visina štikli – Evo koje treba izbegavati

Unsplash

Žene koje često nose štikle imaju veću šansu da obole od osteoartritisa kolena, a visoke potpetice negativno utiču i na zdravlje stopala, kukova i kičme, upozoravaju lekari. Dobra vest za žene koje vole štikle je da ih se ne moraju potpuno odreći.

Sve zavisi od visine potpetica, pa štikle do četiri santimetra možete nositi na poslu, žurkama ili u šopingu. Ali, vodite računa da ne stojite u njima duže od četiri sata.

Potpetice visine 7 centimetara pogodne su za specijalne prilike, poput sastanaka, venčanja i u njima možete provesti tri sata.

Sve iznad sedam santimetara bi trebalo da izbegavate, ali ako baš ne možete da odolite, gledajte da ne stojite u njima duže od sat. A da biste umanjili bol nakon nošenja štikli, stopalima kotrljajte lopticu za golf, što će razraditi mišiće koji su bili ukočeni u cipelama.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

LifeStyle

Uređenje malog stana nikad nije bilo jednostavnije – Trikovi za bolju organizaciju malog prostora

Pixabay

Možda se čini da je nemoguće uklopiti ceo svoj život u jedan veoma mali pravougaoni prostor, ali život u malom stanu ili garsonjeri može biti lak.

Život u garsonjeri je izazov, jer su spavaća soba i dnevni boravak često kombinovani. U zavisnosti od veličine prostora, možda ćete imati pitanja o tome kako efikasno živeti u malom prostoru koji je najčešće opremljen tako da deluje neudobno i nekako neartikulisano. Gde uopšte postaviti krevet, i kako stvoriti mali trpezarijski kutak?

Stvorite iluziju dodatne sobe

Jedan od načina da rešite nedostatak spavaće ili bilo koje druge sobe u malom prostoru je da napravite takozvanu iluziju jedne spavaće sobe. Koristite zavesu, regal ili tradicionalnu pregradu da biste odvojili krevet od ostatka sobe, stvarajući privatni kutak za spavanje i odmor.

Ako je vaš stan baš minijaturan, pregrada možda neće biti izvodljiva i može učiniti da se prostor oseća klaustrofobično. Ali, zato postoje neki praktični saveti poput redovnog pospremanja kreveta svakog jutra (uredan prostor znači više mesta), postavljanje tepiha (omogućava vizuelnu podelu prostora) ili kupovina nekog prelaznog nameštaja poput fotelje na rasklapanje.

Izaberite raspored nameštaja na osnovu vašeg životnog stila

Napravite prostor gde možete da se družite sa prijateljima, gledate TV i radite na laptopu. Da biste to uradili, razmislite o višenamenskim komadima nameštaja. Umesto da kupujete sto, stalak za TV i policu za knjige, postavite zidne police koje možete koristiti za sve te stvari. Umesto kupovine ogromnog, glomaznog kauča, nabavite nekoliko manjih fotelja.

Ali pre nego što bilo šta kupite, razmislite kako ćete živeti u prostoru. Evo nekoliko pitanja koja treba da postavite sebi. Da li treba da radim u ovom prostoru? Ako je tako, kakav sto i stolica bi mogli poslužiti ovoj svrsi? Ili, koliko ljudi mi najčešće dolazi u goste? Uverite se da imate prostora da svi koji dođu u vaš stan mogu udobno da se smeste.

Neka vaša garderoba bude izložena

Nažalost, neki ormani su premali da bi mogli da smeste svu vašu garderobu. Najbolji način da popravite funkcionalnost tog malog ormara je da napravite sopstveni. Sakrijte stalak za odeću iza zavese da biste svojoj odeći dali mesta. Ili neka vaša odeća služi kao dekor tako što ćete je kreativno okačiti „na izvol’te“. Koristite police za odeću postavljene na plafon ili pokušajte da budete kreativni sa „uradi sam“ policama za odeću za zaista jedinstven izgled.

Oslobodite se kuhinjskog pribora i često idite u kupovinu namirnica

U malom stanu vaša kuhinja će verovatno biti jedna od dve stvari: traka ormarića uz jedan zid dnevne sobe ili soba tako mala da jedva da ima dovoljno prostora da se vrata frižidera otvore do kraja. Kako takav prostor iskoristiti na pravi način?

Za početak, kupujte samo osnovne kuhinjske potrepštine. Zapamtite da vam zapravo nisu potrebna dva tostera, a 12 različitih noževa nije potrebno. Ne dozvolite da se vaši ormari pune kutijama testenine i konzervama povrća koje nikada nećete koristiti. Kupujte samo hranu koju ćete jesti u roku od nekoliko nedelja.

Šta god da radite, ne dozvolite da se nakuplja nered u kuhinji. Perite sudove dok ih koristite, odmah izbacite hranu kojoj je istekao rok trajanja i obrišite sve površine nakon kuvanja.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu