Connect with us

LifeStyle

Ko je čovek koji je napravio modni brend vredniji od Zare i H&M-a?

Pixabay

Ovih dana u medijima se piše o malopoznatoj kineskoj modnoj kompaniji Shein. „Malopoznatoj“ ako imate preko 30 godina.

Naime, ova kompanija u poslednjoj rundi finansiranja prikupila je između 1 mlrd USD i 2 mlrd USD, i sada je procenjena na više od 100 mlrd USD, što je čini vrednijom od Zare i H&M-a zajedno.

Shein je poznat po prodaji jeftine odeće i drugih predmeta, s više od 2.000 novih stilova koji se dodaju dnevno. Radi po narudžbi, što znači da se odevni predmeti prodaju u malim serijama i masovno se proizvode samo ako postanu hitovi.

Shein u brojkama

Prošle godine su pretekli Amazon i postali prva aplikacija za kupovinu u SAD-u. Prema izveštaju Earnest Researcha, Shein je i najveći trgovac brze mode u SAD-u po prodaji u junu, nadmašivši H&M, Zara i Forever 21.

Njihova agresivna taktika na društvenim mrežama uključuje plaćena partnerstva s influenserima i slavnim ličnostima poput Adison Rej i Medline Peč, koja pomažu brendu da privuče nove kupce iz generacije Z. Zauzvrat, mladi potrošači često objavljuju TikTok video snimke svojih kupovina pokazujući ogromne narudžbe nedavno kupljenih artikala.

Međutim, veliki rast pratile su i kontroverze. Uticaj na životnu okolinu, krađa dizajna, loš kvalitet odeće su samo neke od njih.

Osnivač prvo zaradio na venčanicama

Kris Su (Xu) je rođen 1984. godine u kineskoj provinciji Šandong. Diplomirao je na Univerzitetu nauke i tehnologije Ćingdao 2007. i preselio se u Nanjing da radi za konsultantsku kompaniju za integrisani marketing, Nanjing Aodao Information Technology Co, 2008. godine, gde se specijalizovao za SEO.

Su je otkrio da su venčanice bile jedan od najtraženijih proizvoda sa međunarodnog tržišta. Kada je shvatio da je jedina stvar koja sprečava međunarodne kupce da kupuju proizvode konverzija valuta, ‘nestao’ je sa celim svojim SEO timom. Koristeći novac zarađen prodajom venčanica, počeo je da se fokusira na izgradnju SheInside-a, sada poznatog kao SHEIN.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Saveti za muškarce – Obucite se sa stilom

Pixabay

Ukoliko vam je dosadilo da vas gledaju čudno zbog onoga u čemu ste se pojavili u društvu i da vas pitaju da niste možda prošli pored nekog ogledala dok ste dolazili do grada, sledi nekoliko korisnih i iznad svega primenjivih saveta, zahvaljujući kojima više nikada nećete napraviti kobne greške kada je oblačenje u pitanju.

Ako dakle nemate dovoljno volje, vremena, pa ni želje da pratite aktuelnosti kada je muška moda u pitanju, evo nekoliko trikova koji će vas, nezavisno od trenda koji vlada, prikazati u lepom svetlu i kao osobu sa stilom. Iako izbor garderobe zavisi od vašeg životnog stila, telesne građe, karaktera i prilike za koju se odevate, nikada nećete pogrešiti ako se budete držali klasičnog stava.

Pre svega svaki muškarac koji drži do svog stila (u izgradnji) treba u svom ormaru da ima tri stvari – belu košulju, farmerke i sako. Još ako pogodite veličinu koja vam pristaje, uboli ste dobitnu kombinaciju. Zahvaljujući ovim nadasve jednostavnim odevnim predmetima, koje će vam biti lako da pronađete i ukombinujete izgledaćete dovoljno ležerno, opušteno, poslovno i moderno u isto vreme.

Potrudite se da prilikom kupovine garderobe izbegavate sintetiku i birate pamučne i lanene materijale, jer pre svega prvi deluju jeftino i u njima ćete se više znojiti. Zapamtite, nemojte se stideti veličine koju nosite, od većeg ili manjeg broja, jedino je gora slika prektarkih i preuskih pantalona, preširokih ili prekratkih košulja i tome slično, u kojima ćete izgledati kao da se niste snašli u sopstvenom ormaru.

Jednostavnu belu košulju moći ćete da kombinujete tokom godine sa najrazličitijim odevnim predmetima. Rukave iste možete nositi spuštene ili podvrnute, tokom leta istu možete nabaciti raskopčanu preko majice ili je zimi nositi ispod džempera. Kada naučite da se snalazite sa belom košuljom, pokušajte da isto izvedete i sa onim u bojama ili sa nekim zanimljivim dezenom. Potrudite se da iste ne odudaraju mnogo od garderobe koju već posedujete. Nikako nemojte kupovati košulju uz koju nemate u datom momentu odgovarajuće pantalone, cipele ili kaput, sem ako niste spremni na dodatni izdatak.

Iako su varijacije što se jakni tiče brojne, one koje nikada neće izaći iz mode su svakako kožne jakne. Oni koji su joj verni, kažu da ista s godinama nošenja postaje sve bolja i bolja. Najčešće boje u kojima ćete ih pronaći su crna i tamno braon, a pristaju gotovo svim tipovima muškaraca. Takođe postoje letnje i zimske varijante, pa obratite pažnju prilikom kupovine, na to da li je ista postavljena ili nije.

Pošto ste već savladali belu i sve druge košulje, trebali bi da se upoznate sa prednostima dobrih džempera. Ima ih u najrazličitijim varijacijama i bojama. Ukoliko se ne osećate naročito udobno u sakou, možete slobodno preko košulje da obučete džemper, a isti će učiniti da izgledate podjednako poslovno. Kombinujte svetlije košulje sa tamnijim džemperima kako bi isti došli do izražaja i nikad nemojte preterivati sa dezenima. Skromnije je uvek poželjnije.

Možda će vam u početku biti teško da se navikenete na nošenje cipela, ali patike i sako jednostavno ne idu. Niko ne kaže da morate da nosite klasične cipele, jer danas postoji hiljadu varijacija modernih mladalačkih cipela, koje su čak i udobnije od patika na koje ste navikli.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu