Connect with us

Poslovanje

Kina pregovara sa Amerikom

Foto: Pexels

Kina je potvrdila danas da je tokom razgovora sa najvišim trgovinskim zvaničnicima Amerike izvršen pritisak da se ukinu carine.

Vašington ove razgovore smatra testom bilateralnih odnosa dve najveće svetske ekonomije.

Virtuelni razgovor između američke trgovinske predstavnice Ketrin Tai i potpredsednika kineske vlade Liju Heja, usledili su nakon najave Tai da će insistirati na iskrenim razgovorima i tražiti od Kine da se pridržava obaveza preuzetih trgovinskim sporazumom „Faza 1“, koji je postigao bivši predsednik Amerike Donald Trump, prenosi Rojters.

„Kineska strana pregovarala je o ukidanju tarifa i sankcija i pojasnila svoj stav o kineskom modelu ekonomskog razvoja i industrijskoj politici“, saopštila je kineska državna novinska agencija Sinhua, nakon juče održanih razgovora.

U saopštenju američkog ministarstva finansija se kaže da su američka ambasadorka Tai i potpredsednik kineske Vlade Liju razmotrili primenu Ekonomsko-trgovinskog sporazuma između Amerike i Kine, i složili se da će se dve strane ubuduće konsultovati o određenim otvorenim pitanjima.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslovanje

Obim trgovine Kine i Rusije dostigao najviši nivo od početka sukoba u Ukrajini

Photo: Pexels

Prema podacima, koje je objavila kineska carina, dve susedne zemlje su prošlog meseca ostvarile trgovinu od 20,5 milijardi dolara (19,2 milijarde evra).

Kineski uvoz iz Rusije iznosio je 11,3 milijarde dolara.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu