Connect with us

Kultura

Kaskaderske akrobacije, zid smrti i izložba oldtajmera na Moto Platzu

Foto: Promo

“Moto platz Beograd”, udruženje ljubitelja motocikala, organizuje prvi moto skup u okviru Belgrade Beer Festa koji će biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću.

Biće ovo jedan spektakularni prostor za ljubitelje besnih dvotočkaša, kakav Beograd nikada ranije nije imao. Pored jedinstvenog mesta za susret motociklista, Moto Platz na Beer Festu predstavljaće i jednu od glavnih atrakcija na festivalu piva, te će posetioci imati prilike da posete izložbu retkih motora i „oldtajmera“, da prisustvuju uzbudljivom „zidu smrti“, slušaju rokenrol, ali i da naprave večne uspomene u tattoo studiju. Bajkeri će tokom festivala izaći i na ulice prestonice u defileu koji će prirediti za sve Beograđane!

Vojin Đurašinović iz Udruženja motorista i Moto Platza najavio je da su ušli u jedan veoma ambiciozan projekat i da rade na tome da to bude jedan prvi, pravi susret motorciklista i ljubitelja motora iz celog regiona: „Posetioce u okviru Moto Platza očekuju izlagači već poznatih brendova u moto industriji, kaskaderske akrobacije, zid smrti i brojni drugi sadržaji.“

Istinski zaljubljenik u rokenrol i moto kulturu, i osnivač YU grupe, Žika Jelić, smatra da je jako dobro da se ove godine poklanja pažnja motorima i da oni dobijaju poseban prostor na Beer festu.

Još jedan strastveni bajker, basista Generacije 5, Miloš Stojisavljević Cajger, najavio je dolazak na Beer Fest i između ostalog, na koncert Bajage: „Ja vozim sa ljudima koji stoje iza Moto Platza, mi sebe nazivamo džentlmenima na dva točka“, izjavio je on.

Pored besplatnog ulaza i promotivnih cena piva, za bajkere je obezbeđen besplatan kamp, kao i parking za motore. Na Moto Platzu moći će da uživaju ozbiljni motociklisiti ali i oni koji su se moćnim dvotočkašima dosad divili samo na posterima i u magazinima.

Moto Platz će predstavljati svojevrsnu galeriju u kojoj će moći da se vide motori izrađeni po meri, a prisutni će biti i najznačajniji brendovi moto industrije, kao što su Harley Davidson, Triumph, Royal enfield, Indian, BMW, Honda,KTM  i brojni drugi.

Iako je pre svega posvećen ljubiteljima motocikala, Moto Platz će imati i svoju muzičku binu na kojoj će nastupiti gitarski bendovi i izvođači.

U četvrtak, 18. avgusta posetioce očekuje svirka sastava Bijelo dugme tribute, Rock Ko Fol i Django & Space Cowboys, naredni dan, u petak, 19. avgusta dolaze Džepovi, Aerodrom i Penthouse band, dok se u nedelju, 20. avgusta očekuje nastup izvođača Rock Apoteka, Bandx (ac/dc tribute), Blaža i Kljunovi i Rainmaker (Iron Maiden tribute).

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu