Connect with us

Politika

Jens Stoltenberg danas na Kosovu

Photo: Unsplash

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg posetiće danas Prištinu, gde će se sastati sa sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem.

Stoltenberg juče počeo turneju po zemljama Zapadnog Balkana posetom Sarajevu, nakon čega će u ponedeljak po podne otputovati u Prištinu.

U toku svoje posete Kosovu, posetiće kamp Kfora „Nothing hil“, gde će se sastati sa komandantom Kfora general-majorom Ozkanom Ulutašom i obratiti se trupama.

Dan kasnije, 21. novembra, boraviće u Beogradu, gde su predviđeni sastanci sa  predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Stoltenberg će takođe sarađivati sa srpskim naučnicima, koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i bezbednost.

Skoplje će biti poslednja etapa posete generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga zemljama Zapadnog Balkana.

„U sredu, 22. novembra, generalni sekretar će prisustvovati sastanku sa savezničkim liderima iz regiona. Na učešće su pozvani premijer Albanije Edi Rama, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Crne Gore Milojko Spajić i premijer Slovenije Robert Golob“, navodi se u saopštenju NATO.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Edvard Ferguson: „Sebična ruska kampanja uticala na rast cena“

Photo: Unsplash

On je na otvaranju Beogradskog ekonomskog foruma rekao da postoje velika neizvesnost i ozbiljna ograničenja po pitanju globalne ekonomije.

Ferguson je naveo da je industrijski rast u Srbiji pao za 4 % zbog smanjenja potražnje partnera.

Istakao je da rat utiče na najranjivije i naveo da je globalno zabeležen pad od 10 do 12 odsto u proizvodnji pšenice i ječma, da je smanjen i izvoz iz Ukrajine, a da je zemljama Afrike najviše treba ukrajinsko žito.

Ferguson je rekao da će morati da se smanji sposobnost Rusije na napravi ponovo sličan vojni pritisak i da Evropa nikada više neće biti u situacija da mora da se oslanja na ruski gas i naftu, uz nove vidove zelene energije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu