Connect with us

Izložbe

Izložba „PRi(ČA) iz foto–pita“ Aleksandre Ignjatović otvorena u Čačku

Foto: Siniša Obrenić

Izložba fotografija Aleksandre Ignjatović, pod nazivom „PRi(ČA) iz foto–pita“ otvorena je u Srpskom pabu u Čačku.

U “Srpskom pabu”, kultnom rokerskom mestu Čačka, u petak je otvorena samostalna izložba fotografija Aleksandre Ignjatović Alex, fotografa i i urednice portala Headliner.rs, pod nazivom “PRi(ČA) iz foto–pita”.

Izložba “Pri(ČA) iz foto-pita” je jedan subjektivni pogled kroz objektiv na festival koji stvarno ima priču – pravu čačansku, domaćinsku, dobronamernu, srdačnu i – rokersku.

Izložbu, u okviru pratećeg programa rok festivala Priča, je otvorio Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gogh, koji je naglasio da fotografije sa koncerata kakve Alex pravi ne mogu da se stvaraju samo oštrim okom i dobrim objektivom, već da za njih treba imati i – rokersko srce.

To je, u izjavi za prisutne medije, apostorfitala i sama Aleksandra.

Da bi se posao koncertnog fotografa radio kvalitetno, čovek mora da voli ne samo fotografiju, već i muziku, u ovom slučaju rok, metal, pank… sve što rokenrol u sebi podrazumeva. Tek onda fotografije mogu da budu one prave – rekla je Aleksandra.

Aleksandra Ignjatović, glavni i odgovorni urednik portala Headliner.rs je koncertni fotograf sa značajnim iskustvom rada u medijima, još od sredine devedestih.

Beograđanka je. Dorćolka. Biolog po struci, fotograf po opredeljenju.

Radila je u filmskoj redakciji TV Politika, a potom sa UG BG Calling i BGC doo, učestvovala u organizaciji brojnih kultturnih manifestacija i festivala (Battle of the Bands, Book&Roll, Mobil Demo Fest, Mobil Music Fest…).

Za izdavačku kuču Riznica priredila je 11 knjiga.

U njenom fotografskom portfoliju nalaze se fotografije sa koncerata najvećih imena domaće scena, gotovo kompletne alternativne scene, kao i svih značajnih inostranih izvođača koji su poslednjih godina nastupali u Srbiji.

U proteklih sedam godina jednako je posvećena novinarskom, autorskom i uredničkom radu na portalu Headliner.rs.

Izložba “Pri(ČA) iz foto-pita” Aleksndre Ignjatović moći će da se pogleda u “Srpskom pabu” u narednih mesec dana.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Staklo“ u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu

Foto: Pixabay

Interdisciplinarna izložba „Staklo“ otvorena je večeras u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu.

„Staklo je materijal koji nas vekovima zadivljuje, svojim fizičkim i estetskim svojstvima budi maštu stvaralaca od praistorije do današnjih vremena. Razvijajući tehnologiju njegove izrade, čovek mu je pronalazio najrazličitiju namenu, u svakodnevnom, dekorativnom i umetničkom oblikovanju materijalne stvarnosti. Stoga nije neobično da se u Muzeju Vojvodine predmeti od stakla čuvaju u okviru arheoloških, istorijskih, umetničkih i etnoloških zbirki“, kažu iz Muzeja.

Posebnom rezolucijom Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 2022. godinu za Međunarodnu godinu stakla.

Ova inicijativa pokrenuta je radi promišljanja načina na koji staklo može pomoći razvoju održivijih društava, promocije najnovijih naučnih i tehničkih dostignuća, uticaja stakla na istoriju i umetnost i uloge muzeja u očuvanju nasleđa vezanog za staklo.

Izložba je razultat rada autorskog tima koji čine: arheološkinja mr Tijana Stanković Pešterac; istoričarke umetnosti: Aleksandra Stefanov i Dragana Garić; etnolozi: dr Tatjana Bugarski, mr Katarina Radisavljević i Bogdan Šekarić; istoričarke: Veselinka Marković i Milkica Popović; umetnica dr Mirjana Blagojev.

Povodom obeležavanja Međunarodne godine stakla, staklo i njegova uloga u društvu bili su u fokusu brojnih muzejskih ustanova i stručnjaka u svetu i u našoj zemlji.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu