Connect with us

Magazin

Iskoristite savete stjuardese za jeftinije putovanje

Pixabay

Putovanje je nešto što većina nas voli, bilo da je u pitanju odmor na moru ili poseta turističkim destinacijama. Međutim, troškovi putovanja mogu biti prilično visoki, a cene variraju u zavisnosti od mnogo faktora, uključujući sedište u avionu i količinu prtljaga.

Stjuardesa Sijera Mist podelila je svoje genijalne trikove kako biste mogli da planirate putovanje pametno i uštedite što više novca.

U svom TikTok videu, Sijera je istakla:

– Znam da ste čekali tajne, savete i trikove stjuardese, pa evo ih. Ako želite jeftin let, tražite letove utorkom, sredom i četvrtkom, jer su tada obično najjeftiniji.

Takođe, predložila je da koristite anoniman prozor u svom pretraživaču kako biste izbegli oglase koji često prikazuju karte po višim cenama.

Još jedan koristan trik koji je podelila je da rezervišete svoja sedišta u zadnjem delu aviona. Iako mnogi smatraju da je sedenje blizu repa aviona nepoželjno zbog blizine toaleta i potencijalnih neprijatnih mirisa, Sijera tvrdi da rezervisanje sedišta u tom delu može rezultirati nižim cenama karata.

Iako postoje određeni stereotipi o zadnjem delu aviona, Sijerini saveti ukazuju na to da ovi delovi često nude povoljnije opcije za putnike koji traže uštede.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Pojačane kontrole prodaje ribe u Srbiji: Kako da prepoznate da li je riba sveža?

Photo: Unsplash

Za vreme božićnog posta, kada je povećan promet sveže i smrznute ribe, veterinarska inspekcija, pored redovnih inspekcijskih nadzora, sprovodi i vanredne kontrole, na osnovu procene rizika, sa posebnim osvrtom na mesta na kojima se u praznične dane očekuje veća ponuda, ali i potražnja, navedeno je u saopštenju.

Ukazano je da veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede kontroliše ribu, kako svežu tako i smrznutu, u svim registrovanim objektima.

Kako je precizirano, tokom kontrole proveravaće se potvrde o nabavci ribe, sledljivost, deklaracije, način rukovanja ribom, temperaturni režim skladištenja i izlaganja, kao i rokove upotrebe, a veterinarski inspektori uzorkovaće ribe i slati uzorake u ovlašćene laboratorije.

Uprava za veterinu je upozorila građane da prilikom kupovine ribe posebnu pažnju treba da obrate na to da riba ne sme neprijatno da miriše, da ne sme imati upale oči i zamućenu rožnjaču, jer to ukazuje na starost ulovljene ribe, na to da su škrge sveže ribe vlažne, jasno crvene boje i bez stranog mirisa, a da su promena boje škrga, suve škrge, nesvojstven ili intenzivan miris, početni znaci kvarenja.

Dodaje se da je koža sveže ribe sjajna, vlažna i klizava, a meso sveže ribe treba da je čvrsto, što se vidi ukoliko nestane udubljenje koje nastaje na mestu koje se pritisne prstima.

Veterinarska inspekcija savetuje potrošače i da ribu kupuju u ribarnicama, odnosno na mestima gde je potrošačima dostupan podatak o vrsti i poreklu ribe, kao i roku upotrebe, i gde je moguće proveriti da li se riba čuva na propisan način, odnosno na temperaturnom režimu koji se zahteva.

Potrošači se pozivaju i da prijave svaku sumnju na nepravilnost nadležnoj veterinarskoj inspekciji, kako bi se mogle preduzeti zakonom propisane mere i sankcionisati subjekti u poslovanju hranom kod kojih se te nepravilnosti utvrde.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu