Connect with us

Filmovi

IndieBelgrade za vikend u DOB

Foto: Promo

Ovogodišnji, osmi po redu, Festival nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade“ nastavlja da unapređuje i obogaćuje programski koncept.

Pored uobičajenog predstavljanja atraktivnog i uvek svežeg pogleda na savremnu severnoameričku nezavisnu filmsku scenu, Dom omladine Beograda, kao organizator festivala, nastavlja sa započetim razvojem edukativnog, teorijsko-kritičkog, kao i muzičkog programa, a sve u okvirima teme nezavisnog filma i nezavisne umetnosti uopšte.

Još jedna novina, uspešno započeta prošle godine, nastavlja se i u sklopu 8. IndieBelgrade festivala, a odnosi se na gostovanje festivala u drugim gradovima Srbije.

Deo programa održavaće se u Nišu (13. novembra) i Novom Sadu (15. novembra), u saradnji sa Niškim kulturnim centrom, Novosadskim kulturnim centrom, Akademijom umetnosti u Novom Sadu i Salonom u Novom Sadu.

Ekskluzivno će biti prikazana tri najbolja filma sa ovogodišnjeg festivala, po izboru naših umetničkih direktora, Hristine Hadžiharalabus i Radoslava Pavkovića, a biće održane i dve radionice namenjene studentima filmske akademije u Novom Sadu.

Projekcije filmova će se održavati u Velikoj sali Doma omladine, koncert u sali Amerikana, a prateći edukativni i teorijski program u Klubu i Tribinskoj sali DOB.

Svi edukativni programi su besplatni i otvoreni za javnost, osim radionica namenjenih profesionalcima, koje su besplatne ali namenjene prethodno prijavljenim kandidatima.

Cena ulaznica za filmski program je 300 dinara po projekciji, i mogu se kupiti na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Miki Manojlović izabran za glumca godine u Hrvatskoj

Miki Manojlović u filmu "Stric" / Foto: Promo

U Zagrebu je održana dodela nagrada „Zlatni studio“, na kojoj je Predrag Miki Manojlović proglašen za glumca godine.

On je ovo prestižno priznanje dobio zahvaljujući ulozi u filmu „Stric“.

Ova medijska nagrada dodeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio. Stručni žiri za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika, piše Nova.rs

Film „Stric“ je psihološki triler u kojem glavne uloge tumače Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica. Radnja se prividno odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica – otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u “idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu