Connect with us

Privreda

IKEA četrnaest godina nakon prve najave zvanično dolazi u Niš

Pixabay

Još od 2009. godine više puta je najavljen dolazak švedske kompanije IKEA u Niš, a zasad je poznato, kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, samo da je najveći prodavac nameštaja na svetu kupio 14 ha prostora u Industrijskoj zoni u Čamurliji. Ni iz Grada ni iz IKEA ne otkrivaju šta tačno spremaju, a iz Kancelarije za lokalni razvoj kažu da IKEA nastavlja svoj projekat i čeka se pismo o namerama.

Godinama se čeka dolazak u Niš najpoznatije kompanije za proizvodnju nameštaja koja svoje prodajni objekat, što se tiče Srbije, ima samo u Beogradu. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je i na pretposlednjoj sednici Skupštine Grada, ali i na godišnjoj konferenciji rekla da su bili sastanci sa predstavnicima švedske kompanije.

Ona je ranije, na sednici Skupštine, rekla da su sa predstavnicima IKEA dogovorili rokove, ali nije ih otkrila.

Posle dve i po godine IKEA je „odmrzla“ projekat, rekao je krajem prošle godine Dušan Radivojević iz KLER-a.

IKEA posle par godina kreće u realizaciju svoje lokacije. Svoj prostor ima u industrijskoj zoni Komrenske petlje. Pokazuju da prepoznaju Niš kao dobro poslovno okruženje. Čekamo njihov potpis o namerama – rekao je Radivojević.

Ni iz kompanije IKEA nisu želeli da otkriju detalje.

– Za nas u kompaniji IKEA srpsko tržište je veoma važno i prepoznajemo da ima mnogo potencijala. Mi konstantno tražimo načine da naš asortiman i rešenja za uređenje doma približimo što većem broju kupaca, ali u ovom trenutku ne možemo mnogo da otkrivamo. Čim više informacija o daljem razvoju bude dostupno, rado ćemo ih podeliti – rekli su za Južne vesti.

Dolazak kompanije IKEA u Niš najvljivan je i 2009, 2010, 2011, pa i u martu 2012. godine kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od 5 prodavnica ove kompanije trebalo da bude i u Nišu. Februara 2013. godine je tadašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao da bi objekti švedske kompanije trebalo da budu izgrađeni na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija. Tokom 2019. godine u Nišu je otvoren IKEA centar za isporuku.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Tomislav Momirović: „CEFTA tržište je važno za srpsku privredu“

Photo: Pexels

„Značaj CEFTA tržišta za srpsku privredu je ogroman. CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije sa učešćem u ukupnoj razmeni zemlje u iznosu većem od 18 %“, rekao je Momirović posle konferencije „CEFTA WEEК 2023“ u Podgorici.

Dodao je da će predsedavanje Srbije biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma, radu na intenziviranju trgovinske razmene strana potpisnica CEFTA, a pružiće i priliku da se među prioritete predsedavanja postave teme digitalizacije i elektronske trgovine.

Momirović je istakao da ekonomska saradnja koja se bazira na standardima i principima Evropske unije u okviru CEFTA mehanizma, a posebno na iskrenoj volji učesnica, donosi rezultate u vidu rasta ekonomske aktivnosti, trgovine, stvaranja novih i boljih radnih mesta.

„Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine čvrsto stoje na stanovištu da je slobodna ekonomska regionalna saradnja od izuzetne važnosti, a to pokazuje i podatak da je u prvih devet meseci ove godine Srbija ostvarila blizu pet milijardi evra u trgovinskoj razmeni sa CEFTA“, rekao je ministar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu