Connect with us

Kultura

Grupa NBG 18.marta u klubu Fest!

NBG / Foto: Wood

Kultni beogradski punk-rock bend NBG nastupiće u petak, 18.marta od 21 sat u klubu Fest u Zemunu.

Posle višegodišnje pauze, bend NBG se ponovo okupio u originalnom sastavu 2016 godine. Sigurno se sećate dobro poznatih hitova: „Marijana“, „Za sve je kriva industrija piva“, „Beton blok“, „Frka kod Kališa“, obično slušanim na izlizanim kasetama.

Krajem 2018.godine NBG objavio je kompilaciju „100% NBG”, koja je retrospektiva rada benda od 1984. do 2000.godine. 2019.godine bend ulazi ponovo u studio, gde snima novi album koji se sastoji od 12 autorskih pesama i jedne obrade, pesme „Nove Godine“ grupe U Škripcu.

NBG / Foto: Wood

Album pod imenom „Nama ostaje samo PUNK!“ objavljen je februaru 2020. godine za diskografsku kuću Multimedia Music. Album je propraćen najpre spotom za pesmu „Nove Godine“ , a kasnije i za singl „Osudjen na Bes“, u kojoj je u ulozi vokala gostovao Boban iz benda „Ritam Nereda“.

Promociju albuma koju je prekinula pandemija, bend je iskoristio da ekranizuje i pesme „Beži“, „Vanredno stanje“ i „Tebe vole blokovi“.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest po ceni od 500 dinara. Na veče koncerta, ulaznice će se prodavati po ceni od 700 dinara.

lj.z. 

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Dva predavanja svetskog arhitekte u Novom Sadu

Foto: F. Petronijević

Jedan od najpoznatijih arhitekata na svetu i dobitnik Prickerove nagrade, koja predstavlja Nobelovog pandana u arhitekturi, izložba o konceptu kuhinja kroz istoriju i stručni panel o budućoj modernosti obeležiće narednih sedam dana u Novom Sadu, u okviru aktuelnog šestog Kaleidoskopa kulture.

Jedno od najvećih imena u svetu arhitekture stiže na Kaleidoskop kulture

Alehandro Aravena imenovan je počasnim međunarodnim članom Kraljevskog instituta za arhitekturu. Njegovi radovi su nagrađeni Srebrnim lavom na Venecijskom bijenalu kao i Gotengurškom nagradom za Održivost. Jedan od najpoznatijih arhitekata na svetu, Alehandro Aravena dolazi u Novi Sad tokom nedelje arhitekture Kaleidoskopa kulture, kada će 3. oktobra u Kulturnoj stanici Barka održati stručni razgovor, za šta su mesta u rekordnom roku bila popunjena.

Upravo zato, zbog neverovatnog interesovanja za posetu Alehandra Aravene, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ obezbedila je još jedan termin, u četvrtak 5. oktobra od 19 časova u Distriktu, kako bi svi zainteresovani imali priliku da prisustvuju predavanju poznatog arhitekte.

Šetnja istorijom kuhinja

U okviru nedelje arhitekture, u Distriktu, biće otvorena čak sedma izložba, koja je u sklopu ovogodišnjeg šestog Kaleidoskopa kulture, a koja će iz vrlo zanimljivog i svima poznatog ugla, prikazati kako je arhitektura u neraskidivoj vezi sa društvenim, ekonomskim, socijalnim i drugim aspektima jednog društva.

Od srednjeg veka, do danas, kuhinje su oslikavale kontekst svakog društva i menjanje trendova, efikasnosti ekonomičnosti… stoga izložba „Kuhinje [Fragmenti] – crtice iz istorije i popularne kulture”, u organizaciji Društva arhitekata Vojvodine, donosi nesvakidašnji pristup i interesantnu postavku.

Izložba će biti otvorena 7. oktobra u objektu Menza u Distriktu i trajaće do 28. oktobra.

U periodu održavanja izložbe organizovana su i kustoska vođenja kroz stambene objekte Limana koje će voditi akademik Branislav Mitrović, Dr Vladimir Kubet, Ivan Stanojev i Ilija Gubić.

Stručnjaci o budućoj modernosti grada

Kako bi trebalo da izgleda buduća modernost grada? Odgovor će ponuditi arhitekte, stručnjaci iz oblasti digitalnih tehnologija, sociolozi i drugi učesnici panela, sa ciljem sinteze inovativnih i interdisciplinarnih proučavanja urbanističkog razvoja.

Stručni panel „Buduće modernosti” održaće se 6. oktobra od 19 časova u Kulturnoj stanici Opens, u okviru nedelje arhitekture šestog Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu.

Ulaz na programe Kaleidoskopa kulture je slobodan. Partner Kaleidoskopa kulture je Erste banka. Nakon nedelje arhitekture sledi poslednja nedelja ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture posvećena književnosti.

Više informacija o ovogodišnjem Kaleidoskopu kulture možete pronaći na sajtu kaleidoskopkulture.com

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu