Connect with us

Kultura

Gitarska senzacija „40 Fingers“ na GAF-u

Foto: Promo

Popularna italijanska gitarska senzacija „40 Fingers“ nastupiće 1. juna na dugo iščekivanom beogradskom koncertu na Guitar Art festivalu.

Supergrupa „40 Fingers“ za svoj dugo iščekivani prvi beogradski koncert najavljuju gitarski spektakl u Kombank dvorani, sa posebnim repertoarom koji počinje lagano filmskom muzikom, te popularnom klasikom i autorskim pesmama, a onda sledi energičan drugi deo koncerta sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.

Popularnost su stekli zahvaljujući svom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, bluz, latino, irske i klasične muzike. Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju „Boemske rapsodije“ grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu. Kvartet je odmah objavio i prvi album koji je naišao na odlične kritike, kako kod muzičkih kritičara tako i publike.

„40 Fingers“ čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.

Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole „Libertango“, zatim teme iz serije „Igre prestola“, teme iz filma „Poslednji Mohikanac“ i Vivaldijevog „Leta“ i „Četiri godišnja doba“.

Ne propustite italijansku gitarsku senzaciju na 4 gitare!

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu