Connect with us

Kultura

Gala koncert u čast Renata Balestre

Foto: Pixabay

Gala koncert u čast italijanskog modnog kreatora Renata Balestre, koji je preminuo u novembru 2022. godine, biće održan na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 26. aprila.

Oorkestar Narodnog pozorišta nastupiće sa gostujućim dirigentom Jakopom Siparijem iz Italije, prijateljem Renata Balestre, a koncert će biti održan u sklopu manifestacije „Italijanska moda u Beogradu“.

U prvom delu koncerta prvaci baleta Narodnog pozorišta Tatjana Tatić, Igor Pastor i Jovica Begojev izvodiće odlomke iz baleta „Labudovo jezero“ u kostimima koje je za ovaj balet radio Balestra, dok će u drugom delu srpska primadona Jadranka Jovanović i italijanski sopran Ripalta Bufo izvoditi omiljene Balestrine arije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

52.Zlatno pero Beograda i 17. Međunarodni bijenale ilustracije

Foto: Nikolina Radulović Velić - Multipersonality

52. Zlatno pero Beograda i 17. Međunarodni bijenale ilustracije biće otvorenu 12. decembra u 19. časova u Konaku kneginje Ljubice.

2023. godina u kojoj ULUPUDS obeležava 70. godina postojanja, završava se jednom od najdugovečnijih i najznačajnijih tradicionalnih izložbi ULUPUDSA : Zlatnim perom Beograda.

Ovogodišnje 52. Zlatno pero Beograda, ujedno i 17. Međunarodni bijenale ilustracije, kroz dijapazon stilova okupio je 122 umetnika iz zemlje i inostranstva. Ilustracija je specifična grana umetnosti koja se uglavnom vezuje za tekst u knjigama, časopisima, novinama i drugim publikacijama i najčešća je kao likovna interpretacija teksta. Njena uloga je da objašnjava i dopunjuje tekst, a često se ilustracija knjige i njeno oblikovanje stapaju u jedinstven umetnički izraz. Ilustracije neretko govore ubedljivije, jednostavnije, zanimljivije i direktnije od reči. I Upravo takav je i odabir preko 200 radova će biti predstavljeno na izložbi u „Galeriji pod svodovima“ u beogradskom Konaku kneginje Ljubice.

Izložba je otvorena od 12. do 31. decembra 2023. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu