Connect with us

Filmovi

Film „Boje požara“ od danas u bioskopima

Foto: Promo

Film „Boje požara“ naći će se na repertoarima domaćih bioskopa od danas, 24. novembra.

Ako ste voleli film „Doviđenja, tamo gore“ koji je 2018. godine prikazan na 46. FEST-u, francuski glumac i reditelj Klovis Kornijak, dobitnik Cezar nagrade, snimio je nastavak priče trilogije „Deca propasti“ francuskog književnika Pjera Lemetra.

Pariz, 1927. godina i sahrana najmoćnijeg bankara u Parizu, gospodina Perikora. Madlen Perikor je ta koja treba da nasledi i preuzme najmoćniju poslovnu imperiju svoga oca, ali sudbina odlučuje drugačije. Kuje se zavera koja ima za cilj otimanje svega što poseduje. Suočena sa pohlepom muškaraca koji je okružuju i raširenom korupcijom koja, u međuratnom periodu vlada Francuskom, Madlen se okreće osveti kojom ne štedi nikoga.

Foto: Promo

Trilogija francuskog pisca Pjera Lemetra dobitnika najveće književne nagrade u Francuskoj – Gonkur, a čiji je prvi deo priče „Doviđenja, tamo gore“ pre pet godina dobio svoju ekranizaciju i kod nas premijerno prikazan na 46. FEST-u, sada u vidu filmske umetnosti ima i nastavak, drugi deo trilogije BOJE POŽARA.

Francuski glumac Klovis Kornijak okupio je ekipu filma na čelu sa Leom Druker koja tumači lik Madlen Perikor, koja ističe da je tokom snimanja imala slepo povernje u Klovisa.

O samom scenariju filma glumica ističe da je veoma smeo i ambiciozan i da je pred rediteljem bio veliki zadatak da napravi nešto kinematografsko, a za njen lik je bilo neophodno da poseduje takvu težinu koja bi je podstakla da se u potpunosti razvije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Film „Lost country” Vladimira Perišića otvara 29. FAF

Foto: Promo

29. Festival autorskog filma biće održan od 24. novembra do 1. decembra u Beogradu. Festival će u petak, 24. novembra u 19 časova u mts Dvorani otvoriti ostvarenje „Lost Country“ autora Vladimira Perišića.

Festival autorskog filma će i ove godine predstaviti filmska ostvarenja novih, originalnih i relevantnih dela i ličnih glasova evropske i svetske kinematografije. Publika će imati priliku da pogleda pobedničke filmove sa prestižnih festivala, kao i ostvarenja najcenjenijih stvaralaca danas.

Film koji će svečano otvoriti festival „Lost Country“ reditelja Vladimira Perišića prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

„Lost Country“ premijerno je prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu na kome je debitant Jovan Ginić dobio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca. Na nedavno završenom Sarajevo Film Festivalu Ginić je osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca.

Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Miodrag Jovanović, Dušan Valentić, Boris Isaković, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić.

Centralne programske celine Festivala autorskog filma čine takmičarski i glavni program, dok će selekcije Hrabri Balkan, Bande à part, Sirovo i Mreža festivala Jadranske regije predstaviti nove tokove u autorskom filmu.

Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad” i bioskopu Cine Grand Rakovica.

Ulaznice za svečano otvaranje 29. Festivala autorskog filma i premijeru filma „Lost Country“ mogu se kupiti od 4. oktobra na blagajni mts Dvorane kao i preko sajta mtsdvorana.rs.

Sve informacije o festivalu biće objavljivane na sajtu www.faf.rs.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu