Connect with us

Filmovi

Film „Boje požara“ od danas u bioskopima

Foto: Promo

Film „Boje požara“ naći će se na repertoarima domaćih bioskopa od danas, 24. novembra.

Ako ste voleli film „Doviđenja, tamo gore“ koji je 2018. godine prikazan na 46. FEST-u, francuski glumac i reditelj Klovis Kornijak, dobitnik Cezar nagrade, snimio je nastavak priče trilogije „Deca propasti“ francuskog književnika Pjera Lemetra.

Pariz, 1927. godina i sahrana najmoćnijeg bankara u Parizu, gospodina Perikora. Madlen Perikor je ta koja treba da nasledi i preuzme najmoćniju poslovnu imperiju svoga oca, ali sudbina odlučuje drugačije. Kuje se zavera koja ima za cilj otimanje svega što poseduje. Suočena sa pohlepom muškaraca koji je okružuju i raširenom korupcijom koja, u međuratnom periodu vlada Francuskom, Madlen se okreće osveti kojom ne štedi nikoga.

Foto: Promo

Trilogija francuskog pisca Pjera Lemetra dobitnika najveće književne nagrade u Francuskoj – Gonkur, a čiji je prvi deo priče „Doviđenja, tamo gore“ pre pet godina dobio svoju ekranizaciju i kod nas premijerno prikazan na 46. FEST-u, sada u vidu filmske umetnosti ima i nastavak, drugi deo trilogije BOJE POŽARA.

Francuski glumac Klovis Kornijak okupio je ekipu filma na čelu sa Leom Druker koja tumači lik Madlen Perikor, koja ističe da je tokom snimanja imala slepo povernje u Klovisa.

O samom scenariju filma glumica ističe da je veoma smeo i ambiciozan i da je pred rediteljem bio veliki zadatak da napravi nešto kinematografsko, a za njen lik je bilo neophodno da poseduje takvu težinu koja bi je podstakla da se u potpunosti razvije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Film „LaBOLatorija 23“ premijerno u Novom Sadu

Foto: Promo (ApsArt Centar za pozorišna istraživanja)

Dokumentarni dugometražni film „LaBOLatorija 23“ biće prikazan sutra, u subotu 26. novembra  od 18 sati u  Distriktu, Objekat 5, Lokal 4 u Novom Sadu.

Film prati nekoliko mladih glumica i performerki u umetničkom procesu istraživanja teme nasilja nad devojčicama i ženama kroz susret sa sobom kao i susret sa devojkama iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd.

Ovo je priča o performerki i njenom hodu po mračnim odajama svoje duše, njenom susretu sa tuđim iskustvima zlostavljanja i hodu po ivici izvođačkog i ličnog.

Film otkriva jedan uglavnom zatvoren i intiman dramski proces grupe glumica i devojaka iz Zavoda, prati njihovo lično istraživanje teme nasilja i vodi nas u segmentima kroz performans izveden u Novom Sadu koji je u svoj laboratorijski lavirint za izazivanje emocija uvukao posetioce od kojih su neki upravo tad doživeli “radove na otvorenom srcu”.

Ovo je priča o svim devojčicama i ženama koje su preživele neki vid nasilja, o tome kako ga i same nekad činimo ali i o tome kako smo ga potisnule i zaboravile da bismo nastavile dalje.

Od početka godine23 ubijene žene. U vreme kad smo planirali performans, 24. ubijena  kažu iz  ApsArta Centra za pozorišna istraživanja, koji je producirao performans i film.

Dodaju još da  brojke nevidljivo ubijenih i traumatizovanih nemaju. „Da li nastavljamo da brojimo? Pokušavamo da razumemo zašto!?“ kažu.

Nakon filma biće održan razgovor sa rediteljkom i nekim od glumica/performerki (Kristinom Milivojević, Tanjom Đurić Josić).

Autorski tim čine: rediteljka Aleksandra Jelić, direktor fotografije Dragan Vildović,  montažu je uradio Vex,  dizajn i miks zvuka poveren je  Stevanu Masnecu  i Antoniu Andriću. Film je nastao kao rezultat projekta „Misija Avatar“, koji realizovan u okviru programa „Druga? Evropa“ Evropske prestonice kulture.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu