Evo zašto ne treba bacati stari hleb!
Koliko samo bacite hleba, a dok ga iznosite do kontejnera razmišljate o tome koliki je greh što to radite?
Mi smo saznali recept čiji je osnovni sastojak upravo stari hleb, a obrok je i više nego ukusan. Pravi raj za nepca!
Ovaj trik ne podrazumeva da morate odmah sutra da napravite prženice ili da ga iskoristite kao podlogu za neku pitu ili picu. Od sada imate mogućnost da jedete hleb koji ste kupili pre 20 dana!
A postupak je jednostavan. Stari hleb koji nećete više jesti isecite na kriške (pazite, ne bi smele previše da se mrve), stavite u kesu i ostavite u zamrzivač. Izvadite ga kad god poželite!
A šta možete da spremite od njega? Ukusan i brz doručak ili večeru.
Recept je jednostavan:
Zagrejete hleba koliko vam je potrebno i napravite ukusne bruskete. Nakapajte malo maslinovog ulja, na to stavite malo soka od paradajza, a ostalo stavite po želji. Možete da utrljate beli luk, da stavite origano ili peršun. Pospite parče hleba sa sitno iseckanim suhomesnatim proizvodima, paprikama, slaninom, pečenicom… Šta god da imate u frižideru. Tražiće vam zalogaj više!