Connect with us

Politika

Emanuel Makron poručuje da odgovornost za nove tenzije na severu Kosova snose kosovski zvaničnici

Photo: Unsplash

O najnovijoj krizi na Severu Kosova, održao se iz Bratislave, gde je bio bezbednosni forum, te se oglasio i francuski predsednik, Emanuel Makron. Za novu eskalaciju tenzija i on je prstom uperio ka zvaničnicima u Prištini, prenosi KoSSev, na pisanje RSE.

„Kosovske vlasti snose odgovornost za nemire, koji su značajno porasli“, kazao je on, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Mediji javljaju da se Makron dotakao i sporazuma EU.

„Postoji nepoštovanje sporazuma koji je ipak bio važan, a koji je obezbeđen pre samo nekoliko nedelja“, kazao je navodno Makron.

Francuski predsednik ovako se pridružio stavovima većeg dela međunarodne zajednice, a posebno visokih zvaničnika SAD, koji još od petka, kada su tenzije i započele nasilnim ulaskom policijskih snaga uz gradonačelnike u tri opštine na Severu – osuđuju jednostrani potez kosovskih vlasti.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu