Connect with us

Politika

Džefri Hovenijer: „Postoji velika opasnost da stranci uspostave protektorat nad severom Kosova“

Photo: Unsplash

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer izjavio je da postoji velika opasnost da stranci uspostave de fakto, a možda čak i de jure, protektorat nad severom Kosova, prenosi prištinska Gazeta Blic.

„Više NATO trupa na Kosovu znači više stranih trupa, a to znači manje moći i ovlašćenja za Kosovo. Više stranog prisustva na Kosovu znači manje mogućnosti za lokalno stanovništvo i Albance da sami odlučuju“, istakao je Hovenijer.

Upozorio je da postoji veoma ozbiljan rizik da će stranci uspostaviti de fakto, a možda i de jure protektorat nad severom i da kratkovida politika u najgorem slučaju stvara Palestinu, a u najboljem slučaju Kipar.

Dodao da je neophodno razgovarati sa Sjedinjenim Američkim Državama da bi se stvari smirile, preneo je Kosovo onlajn.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu