Connect with us

Politika region

Dragan Đilas: „Tražimo sve izbore, ali ne mislim da će ih Vučić razdvojiti“

Photo: Unsplash

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da se ta stranka zalaže za sve izbore, koji mogu da budu održani u Srbiji, od redovnih lokalnih i pokrajinskih, do parlamentarnih i beogradskih.

„Sigurno je bolje odvojiti lokalne izbore od parlamentarnih izbora i mi smo za to apsolutno. To nije uopšte sporno. A da li će ih (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić odvojiti, ja mislim da neće pošto njemu više ovako odgovara“, rekao je Đilas za TV Insajder.

Naveo je da ne vidi nikakvu mogućnost saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali dodaje i da SSP trenutno, između ostalih, ne sarađuje ni sa Dverima, Narodnom strankom i Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

„Sa opozicionim strankama postoji saradnja unutar parlamenta, sa Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret, sa sindikatima koji su deo našeg poslaničkog kluba naravno da sarađujemo blisko“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, Dveri, Zavetnici i Nova Demokratska stranka Srbije su „pogurane u parlament“ tako što Vučić oko prethodnih izbora nije negativno govorio o njima.

Đilas je ocenio i da Dveri imaju istu politiku kao SNS „samo što oni to kažu glasno“ i dodao da to što je neko protiv Vučića nije dovoljno da bi sarađivao sa SSP.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Orlić sa predstavnicima Saveta Evrope: „Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na sastanku, „o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima“.

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu