Connect with us

Ostali Sportovi

Dominges eliminisao Alekseja Saranu

NAŠ PREDSTAVNIK TAKMIČENJE ZAVRŠIO U OSMINI FINALA

Poslednje preostali predstavnik Srbije, velemajstor Aleksej Sarana, završio je svoj nastup na Svetskom kup 2023. Kao i kod Teodore Injac u ženskoj konkurenciji, osmina finala je bila nepremostiva granica.

Petostruki šampion Kube koji sada nastupa za Ameriku, velemajstor Lenier Domingez Perez je bio bolji od našeg velemajstora – 1,5:0,5. U prvoj partiji meča Domengez je iskoristio jedan nesmotren potez Sarane i bez većih problema upisao pobedu za ispostaviće se velikih 1:0. Revanš partija je završena remijem. Nije uspeo Aleksej Sarana da iskoristi prednost belih figura. Pokušao je da zakomplikuje poziciju i natera Domingesa na borbu, ali sve je ostalo na pokušajima.

Blagi favorit po rejtingu je iskoristio svoje ogromno iskustvo nastupa na najjačoj sceni, sačeako minimalnu šansu i nije je ispuštao do kraja meča. Aleksej Sarana, zvanični šampion Evrope i pobednik olimpijske e-sport serije, pokazao je da predstavlja budućnost svetskog i srpskog šaha.

FOTO – ŠAHOVSKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

MOK dozvolio ruskim sportistima učešće u Parizu

I BELORUSKIM, ALI POD OLIMPIJSKOM ZASTAVOM

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku da Rusija može da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Naime, kako je objavio MOK na svom zvaničnom sajtu, ruskim i beloruskim sportistima biće dozvoljeno učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, poštujući ljudska prava, ali pod uslovom da se takmiče pod olimpijskom  zastavom.

Na Olimpijske igre neće biti dozvoljen ulazak nijednom zvaničniku dve suspendovane zemlje.

I pored ovakve odluke, pojedine federacije i dalje imaju drugačiji stav, kao Svetska atletska federacija koja ruske i beloruske sportiste i dalje smatra suspendovanim za takmičenja pod okriljem ovog tela.

FOTO – OKS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu