Connect with us

Kultura

Crveni karton u petak svira u Nišu

Foto: Promo

Kruševački punk/rock/ska bend Crveni karton posle, može se reći, preduge pauze konačno se vraća na domaću scenu.

Tokom 2018. i 2019. bili su jedan od koncertno najaktivnijih bendova na sceni uz više od 200 nastupa.

Godine  2017. Crveni karton je pobedio na Beogradskom autorskom festivalu i odneo titulu najboljeg autorskog benda te godine.

Poslednji put su svirali u Nišu kao predgrupa bendu Hladno pivo pre tri i po godine (u junu 2019).

Ovog puta Crveni karton nastupa u niškom AKC Fuzz u petak, 13. januara za Srpsku Novu godinu sa repertoarom koji trajati oko dva sata.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

U Železničkom muzeju otvorena izložba o formiranju muzejskog fonda

Foto: Pixabay

U Galeriji Železničkog muzeja otvorena je izložba „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“, autorke Ivane Radojević Bošković, dipl. istoričara i kustosa.

„Izložbom „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“ predstavljamo proces formiranja muzejskog fonda, u kojem su učestvovali železničari širom Jugoslavije, od prvih izložbi, odnosno prvih izlaganja baštine jugoslovenskih železnica javnosti. Prikazujemo osnivanje Železničkog muzeja 1. februara 1950. godine, kao i radove na obezbeđenju i rekonstrukciji muzejskog prostora. Posebno su izloženi segmenti sa Prve stalne postavke „Kroz istoriju jugoslovenskih železnica“, kojom je Muzej 30. aprila 1953. godine otvoren za širu javnost“, rekla je autorka izložbe.

Prikazane fotografije i izloženi eksponati svedoče o izgradnji jugoslovenskih železnica, radu i životu železničara, arhitekturi železničkih stanica. U Galeriji su postavljena i dela umetnika kojima je železnica bila inspiracija.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu