Povežite se sa nama

Turizam

Crna Gora zadovoljna – sezona na vrhuncu

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Crna Gora je već uspela kad je u pitanju letnja turistička sezona koja nije u piku, ali je vrlo blizu njega, ocenila je direktorka Direktorata za razvojne politike u turizmu Ministarstva ekonomskog razvoja Aleksandra Slavuljica Gardašević.

Epidemiološka situacija, rekla je, zavisi od nas. Nije spokojna po tom pitanja, ali ni u panici, jer je situacija pod kontrolom.

„I sve što će se dešavati ubuduće zavisi od nas i našeg odgovornog odnosa prema celoj situaciji. Zavisi od turističke privrede, koja je ta koja treba da inicira vakcinaciju svih njenih zaposlenih, jer su oni u prvom redu kontakata sa turistima“, rekla je Aleksandra Slavuljica Gardašević.

Bez vakcinacije, kaže ona, ne bi se mogla desiti ovako uspešna turistička sezona, ali vakcinacija nije garancija da ne može doći do komplikacija.

„Moramo da budemo odgovorni domaćini, koji se odgovorno odnose prema gostima“, rekla je Gardašević.

Ona kaže i da je prošlog petka u Crnoj Gori bilo više od 140.000 turista, kao i da je ta brojka danas veća. Navodi da Tivat ima 100 % realizacije dolazaka iz 2019. godine.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Nemačka vraća Srbiju na „crvenu listu“

Objavljeno

on

Foto: Pexels

Nemačka će od nedelje, 5. septembra, ponovo uvrstiti Srbiju u spisak zemalja visokog rizika od zaraze korona virusom, saopštio je berlinski Institut za javno zdravlje Robert Koh.

Na spisak, koji se redovno ažurira svake nedelje u skladu sa incidencom u pojedinim zemljama, pored Srbije će biti dodate i Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska samouprava i Šri Lanka.

Time automatski stupa na snagu i upozorenje nemačkog ministarstva spoljnih poslova nemačkim građanima da od 5. septembra izbegavaju sva turistička i ne nužno neophodna putovanja u Srbiju.

Istovremeno, građani koji su u periodu od deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u nekoj od država sa spiska visokorizičnih, dužni su da se odmah po dolasku u Nemačku upute u desetodnevnu samoizolaciju.

Taj kućni karantin može biti prevremeno okončan ako preko za to predviđenog portala dostave potvrdu da su vakcinisani, da su preboleli kovid-19, ili negativni test na korona virus, navodi se na sajtu nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu